Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πότε είναι επικίνδυνο;

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται σύμφωνα με τους ειδικούς με προσοχή και αφού τηρήσετε όλους τους κανόνες που θα σας υποδείξει.

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πότε είναι επικίνδυνο;

Φυσικά αυτό προϋποθέτει μία καλή εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που θα πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής καθώς εγκυμονούν κινδύνους. Ποια είναι αυτά; Ρωτήσαμε τους ειδικούς κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε.

• Αν ο σύντροφός σας επιθυμεί να σας κάνει στοματικό σεξ θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός. Ο λόγος; Αν φυσήξει αέρα στον κόλπο σας μπορεί να προκληθεί εμβολή από αέρα. Είναι κάτι σπάνιο, ωστόσο υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.
• Αποφύγετε ελεύθερο σεξ με τον σύντροφό σας αν δεν είστε 100% σίγουρη ότι είναι πιστός. Ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι πιθανό να προκαλέσει αρκετές βλάβες, τόσο στο μωρό όσο και σε σας την ίδια.

Σε περίπτωση που ο γιατρός που σας παρακολουθεί εντοπίσει κάποιες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, είναι εκείνος που θα σας πει να διακόψετε τις σεξουαλικές επαφές κι είστε υποχρεωμένες να το κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved