Πότε αρχίζουν να σχηματίζονται τα αυτιά του μωρού;

Τα αυτιά μωρού σας αρχίζουν να σχηματίζονται από την 6η κιόλας εβδομάδα μετά τη σύλληψη, με τη δημιουργία μικρών προεξοχών, των «βραγχιακών τόξων», και διόδων και θα εξελιχθούν στο έσω ους.

Πότε αρχίζουν να σχηματίζονται τα αυτιά του μωρού;

Στον δεύτερο μήνα, τα αυτιά του μωρού θα αναπτύσσονται στη σωστή θέση στο κεφάλι και θα μοιάζουν με μικρές πτυχές δέρματος. Το έσω αυτί (τυμπανική κοιλότητα) θα αναπτύσσεται ακόμα.

Στις 19 εβδομάδες, τα αυτιά του μωρού σας θα αρχίσουν να προβάλλουν και τα οστά του έσω αυτιού, θα έχουν σχηματιστεί πλήρως. Οι νευρικές απολήξεις από τον εγκέφαλο είναι επαρκώς «καλωδιεμένες» στα αυτιά και το μωρό θα μπορεί να ακούει τους χτύπους της καρδιάς σας, τα γουργουρητά σας και το αίμα που κινείται στον ομφάλιο λώρο.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ακούει από πιο νωρίς, ίσως από τις 16 εβδομάδες. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί και να τρομάζει όταν ακούει δυνατούς θορύβους έξω από τη μήτρα, αν και προστατεύεται πάντα από το αμνιακό υγρό και πολλοί εξωτερικοί ήχοι θα του διαφεύγουν.

Από τις 26 έως τις 28 εβδομάδες, τα νεύρα στα αυτιά του είναι σχεδόν πλήρως σχηματισμένα και ανταποκρίνεται σε οικείες φωνές εκτός μήτρας. Μπορεί να αντιδρά σε ήχους που αναγνωρίζει, όπως η εισαγωγή της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής.

Η ακοή θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέχρι τη γέννα, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των μωρών γεννιούνται με πλήρη ακοή.

Διαβάστε επίσης

Ρεαλιστικές φωτογραφίες: Καρέ καρέ η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα
Πότε αρχίζει να ακούει το μωρό μέσα στη μήτρα; (βίντεο)
Πότε το μωράκι μέσα στη μήτρα ανοίγει τα μάτια του; (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved