Εφτά τρόποι για να έχετε μία ευχάριστη φθινοπωρινή εγκυμοσύνη

Φθινόπωρο. Τα φύλλα πέφτουν... Οι πρώτες βροχές μάς έχουν επισκεφτεί.... Η ζακέτα και οι πρώτες φόρμες βγαίνουν από το συρτάρι. Για κάποιους το φθινόπωρο φέρνει μαζί του και μία δόση κατάθλιψης.

Εφτά τρόποι για να έχετε μία ευχάριστη φθινοπωρινή εγκυμοσύνη

Για άλλες, όμως, τις πιο ρομαντικές ψυχές, είναι η πιο ωραία εποχή. Κι ας την ακολουθεί ο χειμώνας, που δεν είναι για όλες και για όλους η καλύτερη εποχή.
Και μέσα σε αυτό το σκηνικό, είσαι έγκυος. Αν το συγκρίνουμε με το καλοκαίρι και τις αντικειμενικές δυσκολίες – λόγω ζέστης – που αντιμετωπίζει μία έγκυος, το μελαγχολικό φθινόπωρο είναι σαφώς προτιμότερο. Μπορεί, μάλιστα να γίνει και δημιουργικό. Παρακάτω, ακολουθούν 8 τρόποι, που μπορείς να έχεις μία ευχάριστη, δημιουργική και ενδιαφέρουσα εγκυμοσύνη.

«Επιστροφή» στο σχολείο

Σεπτέμβρης, ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφου στα θρανία. Και είναι μία καλή ευκαιρία να καθίσετε και εσείς, όχι όμως έτσι όπως ακούγεται. Μπορείτε να γραφτείτε σε σεμινάρια για μέλλουσες μανούλες, να παρακολουθήσετε μαθήματα ανώδυνου τοκετού ή θηλασμού. Πιστέψτε μας, είναι από η πιο ενδιαφέρουσα «τάξη», στην οποία έχετε ποτέ βρεθεί.

Τραβήξτε φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους

Η παλέτα των χρωμάτων τη φύσης το Φθινόπωρο μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για ένα εξίσου τέλειο φυτογραφικό αποτέλεσμα. Βγείτε έξω και βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες. Τα πεσμένα χρυσαφί φύλλα, το ψιλόβροχο είναι το καλύτερο φόντο για μία φωτογραφία, που θα τονίζει τη ρομαντική πλευρά του να είσαι έγκυος.

Αφεθείτε στις γεύσεις της εποχής

Και το Φθινόπωρο μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία λαχανικών και φρούτων για μία υγιεινή διατροφή Ενδεικτικά, τον Οκτώβριο είναι η εποχή για τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, σταφύλια, ρόδια, αγκινάρα, μπρόκολο κ.α.

egkymosini ftinoporo

Προστατευτείτε από τις ιώσεις

Ωραία εποχή, αλλά είναι και η εποχή που ξεκινούν οι ιώσεις, ειδικά μετά το άνοιγμα των σχολείων. Γι αυτό αν έχετε παιδί που πηγαίνει σχολείο, θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικές, για να μην κολλήσετε. Συμβουλευτείτε, επίσης, το γυναικολόγο σας για το εμβόλιο της γρίπης.

Φορέστε άνετα ρούχα

Φόρμες, κολάν, φαρδιά πουλόβερ, φορέματα.. Έχετε πολλές ενδυματολογικές επιλογές για να είστε άνετες όλη τη μέρα.

Χουχουλιάστε όλη μέρα

Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει. Έγκυος είστε. Και η εποχή το χουχούλιασμα, το επιβάλλει. Ειδικά, τα σαββατοκύριακα, που δεν εργάζεστε οι περισσότερες.

Κάντε περιπάτους

Η θερμοκρασία - ούτε κρύο ούτε ζέστη – για συχνούς περιπάτους, που κάνουν καλό ειδικά στην κατάστασή σας. Οπότε, περπατήστε, όσο περισσότερο μπορείτε.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά φωτογράφισε τα παιδιά της, στις ωραιότερες φθινοπωρινές πόζες!

Έρευνα: Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος; Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved