Γιατί πρέπει μία έγκυος να βγαίνει για περίπατο;

Τις τελευταίες εβδομάδες μίας καλής εγκυμοσύνης, οι περισσότεροι γιατροί υποχρεώνουν την έγκυο να κάνει για αρκετή ώρα περίπατο προκειμένου το μωρό να βρεθεί σε σωστή θέση ώστε να είναι πιο εύκολος ο τοκετός.

Γιατί πρέπει μία έγκυος να βγαίνει για περίπατο;

Οι γιατροί, όμως, θεωρούν πως το περπάτημα και η έξοδος της μέλλουσας μητέρας από το σπίτι, είναι ζωτικής σημασίας από την αρχή της εγκυμοσύνης και όχι μόνο προς τα τέλη της. Έρευνες έχουν δείξει πως οι έγκυες που βγαίνουν βόλτα από την αρχή της κύησής τους και παίρνουν καθαρό αέρα, ειδικά όταν έχει λιακάδα, έχουν πολύ πιο ομαλή εγκυμοσύνη αλλά και πιο εύκολο τοκετό.

Σύμφωνα πάντα με αυτές τις έρευνες, οι γυναίκες που εκτίθενται –για λίγο- καθημερινά στον ήλιο, παίρνουν βιταμίνη D μέσω του δέρματός τους, το οποίο βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση ασβεστίου. Έτσι το έμβρυο είναι υγιές, ενώ με το περπάτημα η έγκυος διατηρείται σε καλύτερη φόρμα.

Γι' αυτό, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι καλό να βγαίνετε τα απογεύματα που δροσίζει, για βόλτα, ώστε να απολαμβάνετε και τον περίπατό της αλλά και να προετοιμάζεστε για έναν καλύτερο και πιο εύκολο τοκετό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved