Πώς θα μείνετε έγκυος σε δίδυμα

Πολλά ζευγάρια εύχονται να μπορούσαν να αποκτήσουν δίδυμα και εύχονται να γνώριζαν τη «μαγική συνταγή», που θα τους βοηθήσει να κάνουν δύο παιδιά με την πρώτη φορά.

Πώς θα μείνετε έγκυος σε δίδυμα

Πώς μπορεί κάποιος να συλλάβει δίδυμα;

Υπό κανονικές συνθήκες, οι πιθανότητές να κυοφορήσετε δίδυμα είναι λίγες. Η πρόσληψη των φαρμάκων γονιμότητας και η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές να αποκτήσετε δίδυμα. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις πιθανότητές να αποκτήσετε δίδυμα αρχικά θα πρέπει να κατανοήσετε το πώς γίνεται η σύλληψη των διδύμων.

Παράγοντες που καθορίζουν τη δίδυμη κύηση

Κληρονομικότητα
Εάν υπάρχουν ήδη τα δίδυμα στην οικογένειά σας, η πιθανότητα σύλληψης διδύμων είναι υψηλότερη.

Ηλικία
Εάν η ηλικία σας υπερβαίνει τα 35 χρόνια, το σώμα σας παράγει περισσότερη FSH (ωοθυλακιοτρόπου ορμόνη) από μια νεότερη γυναίκα. Ως αποτέλεσμα, η FSH διεγείρει την απελευθέρωση περισσότερων από ένα αυγό κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας και αυξάνει τις πιθανότητές για δίδυμη κύηση.

Δίδυμη κύηση
Αν έχετε γεννήσει ήδη δίδυμα οι πιθανότητές σας να γεννήσετε ξανά δίδυμα στο μέλλον είναι μεγαλύτερες.

Μονοζυγωτικά δίδυμα
Μονοζυγωτικά δίδυμα, συνηθέστερα όμοια δίδυμα ή πανομοιότυπα δίδυμα, προκύπτουν όταν ένα ωάριο γονιμοποιείται σχηματίζοντας ένα ζυγωτό το οποίο στη συνέχεια διαιρείται σε δύο ξεχωριστά έμβρυα. Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια όμοια δίδυμα και τρίδυμα σήμερα σ' όλο τον κόσμο.

Φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δίδυμα:

1. Λαμβάνοντας συμπληρώματα φολικού οξέος
2. Τρώγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα
3. Μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης
4. Καταναλώνοντας λινέλαιο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved