Έτσι θα καταφέρετε να κρατήσετε κρυφή την εγκυμοσύνη σας!

Το τεστ εγκυμοσύνης σας, βγήκε θετικό, οπότε συγχαρητήρια μέλλουσα μαμά, είστε έγκυος! Πιθανόν να έχετε πεταλούδες στο στομάχι σας. Έτσι, ποιο είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε - να το πείτε στους δικούς σας ανθρώπους, έτσι δεν είναι;

Έτσι θα καταφέρετε να κρατήσετε κρυφή την εγκυμοσύνη σας!

Όχι, δεν είναι έτσι για πολλές γυναίκες. Υπάρχουν, γυναίκες που θέλουν να κρατήσουν κρυφή την εγκυμοσύνη τους, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο, ώστε να σιγουρευτούν ότι έχουν μια ασφαλή και υγιής εγκυμοσύνη. Πώς όμως μπορεί μια γυναίκα να κρύψει την εγκυμοσύνη της ώστε να μην καταλάβουν οι γύρω της ότι κυοφορεί το μωράκι της;

Θέλετε να κρύψετε στην αρχή την εγκυμοσύνη σας; Δείτε πώς θα το καταφέρετε!

1. Καταπολέμηση πρωινής ναυτίας στη δουλειά

Η ναυτία και πρωινή αδιαθεσία είναι τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να συμβούν εν ώρα εργασίας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε πρωινή ναυτία είναι να μασήσετε μια τσίχλα. Η τσίχλα μπορεί να βοηθήσει να έχετε υπό έλεγχο τη ναυτία σας. Αν πάλι δεν θέλετε να φάτε τσίχλες, πιείτε ένα ρόφημα με τζίντζερ ή μια σόδα και η ναυτία θα πάει περίπατο.

2. Γεύμα έξω από το σπίτι

Αν χρειαστεί να βγείτε για φαγητό με φίλους ή συναδέλφους σίγουρα κάποιες τροφές ή ακόμη και μυρωδιές να σας ενοχλούν. Είναι μόνο μερικά από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου. Έτσι μπορείτε να πείτε στην παρέα σας ότι ακολουθείτε μία ειδική διατροφή για μερικές μέρες ώστε να χάσετε μερικά κιλά που πήρατε.

3. Νυχτερινή βόλτα για ποτό

Είχατε κανονίσει μέρες τώρα την βραδινή σας έξοδο με τις κολλητές σας και δεν θέλετε να δώσετε αφορμή να σχολιάζουν γιατί δεν πήγατε. Εφόσον όμως, βγείτε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στο τι θα πιείτε μιας και το αλκοόλ, ειδικά στους πρώτους 3 μήνες, απαγορεύεται. Ωστόσο ένα ποτήρι κρασί είναι μέσα στα όρια. Αν κάποιος θελήσει να σας κεράσει ακόμη ένα ποτήρι, πείτε του ότι για απόψε θα αρκεστείτε στο ένα.

4. Καμουφλαριστείτε

Αυτό που μια γυναίκα δεν μπορεί να κρύψει είναι η κοιλίτσα. Επιλέγετε άνετα ρούχα, μακριά φορέματα, ριχτά πουκάμισα και μαλακά παντελόνια ή κολάν. Αν είναι χειμώνας, ακόμη καλύτερα μιας και μια ριχτή ζακέτα είναι ό,τι πρέπει για να καμουφλάρει τη λίγο φουσκωμένη κοιλίτσα.

5. Αποφύγετε την καφεΐνη

Αν σας φαίνεται αδιανόητο να κόψετε τους καφέδες, προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης στο minimum. Προτιμήστε για αρχή ο καφές σας να είναι ντεκαφεϊνέ. Η γεύση δεν αλλάζει πολύ, η πρόσληψη όμως καφεΐνης μειώνεται σημαντικά. Αν ωστόσο έχετε βγει σε κάποιο καφέ με φίλους, ζητήστε καφέ φίλτρου και βάλτε στην κούπα σας περισσότερο νερό ή γάλα ώστε να τον αραιώσετε και λιγότερο καφέ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved