Εγκυμοσύνη και ρεβεγιόν: «Είμαι έγκυος. Τι μπορώ να φάω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι;»

Χριστούγεννα και εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να φάει αλήθεια μια εγκυμονούσα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Εγκυμοσύνη και ρεβεγιόν: «Είμαι έγκυος. Τι μπορώ να φάω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι;»

Οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές είναι πειρασμός για όλους. Γλυκίσματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση έχουν την τιμητική τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είστε έγκυος και δεν ξέρετε τι να φάτε για να μην σας πειράξει και να μην πάρετε παραπάνω κιλά;

Εμείς απευθυνθήκαμε στη διατροφολόγο μας, Ευσταθία Παπαδά και μας είπε για το τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση.

Φάτε γαλοπούλα

Αυτό που μαγειρεύουν συνήθως όλοι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι φυσικά η γαλοπούλα. Να θυμάστε ότι το κρέας της γαλοπούλας είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Επομένως, μπορείτε να απολαύσετε τη γαλοπούλα χωρίς φόβο, αρκεί να είναι πολύ καλά ψημένη.

xristoygenniatiko trapezi

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ

Αν και έρευνες σε σχέση με την ασφάλεια της κατανάλωσης του οινοπνεύματος για το έμβρυο αφορούν κατά κύριο λόγο την υπερβολική κατανάλωση δεν έχει καταγραφεί πουθενά «ασφαλές» όριο κατανάλωσης οινοπνευματωδών. Συνεπώς, αν και φαίνεται πως ένα ποτήρι κρασί, είναι απίθανο να βλάψει το μωρό σας, για καλό και για κακό εσείς προτιμήστε ένα ποτήρι φυσικό χυμό ή απλό νεράκι!

Με μέτρο τα γλυκά

Από το γιορτινό τραπέζι δεν γίνεται να λείπουν τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες. Τα γλυκά δεν απαγορεύονται, αλλά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι εγκυούλες που έχουν υψηλό ζάχαρο. Σε αυτή την περίπτωση τα γλυκά θα πρέπει να αποφευχθούν!

Με τα τυριά τι γίνεται; Ποια επιτρέπονται και ποια όχι;

Τα τυριά συνήθως δεν λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι οικοδέσποινες τα τοποθετούν στο τραπέζι και ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα αντισταθούν σε αυτή. Τι γίνεται όμως με τις έγκυες. Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τα τυριά που παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα, όπως για παράδειγμα τη φέτα, το Brie, το Camembert, το Blue Cheese και το Roquefort.

Όσες λοιπόν είστε εγκυούλες, ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε επίσης:
Τι μπορώ να φάω τα Χριστούγεννα, τώρα που είμαι έγκυος;

Τι μπορώ να φάω στις γιορτές για να μην πάρω έξτρα κιλά;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved