Πιλάτες: Η καλύτερη άσκηση για τις έγκυες!

Αν είστε από τις γυναίκες που γυμνάζονται σε όλη τη ζωή τους τότε δεν θα δυσκολευτείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ενδυνάμωσής σας στα νέα δεδομένα που φέρνει μια εγκυμοσύνη. Αν πάλι δεν είστε από τις πιο φανατικές αλλά θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας την περίοδο αυτή που θα ταλαιπωρηθεί δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το πιλάτες.

Πιλάτες: Η καλύτερη άσκηση για τις έγκυες!

Μια από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής και στη χώρα μας το πιλάτες είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που προσφέρει δύναμη και ευλυγισία σε όλο το σώμα. Ειδικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης η συγκεκριμένη άσκηση βοηθά το σώμα μας να δυναμώσει, τονώνει τους μυς της κοιλιάς και μας βοηθά να αποφύγουμε τους πόνους της μέσης.

Πάντα με τη συμβουλή του γυναικολόγου μας μπορούμε να συζητήσουμε από τον εκπαιδευτή να προσαρμόσει ένα πρόγραμμα πιλάτες ανάλογα με το τρίμηνο της εγκυμοσύνης μας μιας και οι επιλογές της συγκεκριμένης άσκησης είναι δεκάδες. Έτσι θα γυμναζόμαστε άφοβα και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια εύκολη εγκυμοσύνη αλλά και γέννα. Η στάση του σώματος μας θα βελτιωθεί και οι όποιες ανισορροπίες στη σπονδυλική μας στήλη θα διορθωθούν. Αν δοκιμάσετε το πιλάτες είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε και θα έχετε βρει τον καλύτερο σύμμαχο για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης μετά τον τοκετό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved