Τρεις τρόποι για να ανακουφιστείτε από τις καούρες – Ένας ειδικός συμβουλεύει

Το μυστικό βρίσκεται στις δαιτροφικές σας συνήθειες. 

Άλκηστις Κοϊνάκη
Τρεις τρόποι για να ανακουφιστείτε από τις καούρες – Ένας ειδικός συμβουλεύει
Bigstock

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, το σώμα αλλάζει και τα πρώτα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Κάποια υποχωρούν όσο προχωράει η εγκυμοσύνη και άλλα γίνονται πιο έντονα ή εμφανίζονται νέα. Οι καούρες είναι ένα κοινό σύμπτωμα το οποίο βιώνουν το 80% των εγκύων, σύμφωνα με έρευνες.

Η dr Erin Basset-Novoa αναφέρει στο Eating Well:

«Η μήτρα όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο πιέζει το στομάχι». Αυτός είναι και ο λόγος που η καούρα γίνεται πιο έντονη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. Έρευνα μάλιστα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 έγκυες, έδειξες ότι το 72% αυτών είχαν καούρα στο τρίτο τρίμηνο.

Αυτός είναι μόνος ένας παράγοντας που προκαλεί τις καούρες στην εγκυμοσύνης. Στα αίτια συγκαταλέγονται οι ορμονικές αλλαγές, η χαλάρωση του οισοφαγικού σφιγκτήρα, ακόμα και η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τις καούρες σύμφωνα με τον ειδικό

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστείτε από τις καούρες είναι κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας.

«Το πρώτο βήμα είναι από τρία κύρια γεύματα, να κάνετε τέσσερα με πέντε μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα. Επίσης αποφύγετε λιπαρά, όξινα και πικάντικα φαγητά.» συμβουλεύει η dr Basset-Novoa και συμπληρώνει: «Επίσης, αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, όπως και να ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό»

Από την άλλη υπάρχουν και συγκεκριμένες τροφές που προκαλούν τις καούρες. «Είναι σημαντικό να βρείτε τι πυροδοτεί την καούρα, καθώς αυτό μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση» εξηγεί στο Eating Well η διαιτολόγος Molly Warner.

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση της καούρας;

Τα λαχανικά, το τζίντζερ, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά, βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων καούρας στην εγκυμοσύνη.

«Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά, βοηθούν στην απορρόφηση του οξέος του στομάχους και μειώνουν συμπτώματα καούρας» αναφέρει η dr Basset-Novoa. Η ειδικός, συμβουλεύεις επίσης τις έγκυες να εντάξουν το τζίντζερ στη διατροφή τους, το οποίο είναι αποτελεσματικό όχι μόνο στην αντιμετώπιση της καούρας αλλά και των ναυτιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved