Τζίντζερ στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε το τζίνζτερ στη διατροφή σας. 

Τζίντζερ στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το τζίντζερ βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας, ενισχύσει το ανοσοποιητικό και όχι μόνο.

Bigstock

Το τζίντζερ έχει έντονη γεύση και θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό. Την περίοδο της εγκυμοσύνης θεωρείται ασφαλής η κατανάλωσή τους, η οποία μάλιστα βοηθά στην ανακούφιση από συμπτώματα ναυτίας και καούρας.

Φυσικά δεν θα πρέπει να το παρακάνετε με την ποσότητα. Δύο με τρία φλιτζάνια αφέψημα τζίντζερ είναι η μέγιστη ποσότητα κατανάλωσης σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα οφέλη του τζίντζερ στην εγκυμοσύνη

Ανακουφίζει από τις πρωινές ναυτίες. Λόγω των συστατικών του το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα καλύτερα βρώσιμα για την καταπολέμηση των πρωινών ναυτιών που είναι ιδιαίτερα συνήθη στο πρώτο τρίμηνο.

Καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Το τζίντζερ συνίσταται για την αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος στην εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα πονόλαιμου. Πιο συγκεκριμένα, έχει καταπραϋντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τα κακά βακτήρια.

Βοηθά στην πέψη. Το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων. Επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας που είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

ginger-shots-sfinakia-me-kourkouma-(1).jpg

Βοηθά στην αποκατάσταση των μυών. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ σημαίνουν ότι έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση.

Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τζίντζερ στο τσάι μπορεί να είναι ευεργετική για τον διαβήτη κύησης και αυτό γιατί το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Μειώνει το στρες. Το τζίντζερ περιέχει 14 μοναδικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν τη γνωστική λειτουργία και να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από το στρες. Μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στα επίπεδα σεροτονίνης που θα μπορούσαν να μειώσουν το άγχος.

Ρυθμίζει τη χοληστερόλη. Το τζίντζερ έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει τη χοληστερόλη και να μειώνει τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το τζίντζερ είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Beautiful Pregnant Woman Drinking Tea At Home, Closeup

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην εγκυμοσύνη

  • Πρώτα από όλα μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα τζίνζερ ή να επιλέξετε ένα άλλο ρόφημα βοτάνων από αυτά που υπάρχουν στον εμπόριο το οποίο περιέχει τζίντζερ.
  • Επίσης μπορείτε να τρίψετε λίγο τζίντζερ σε σαλάτες ή μαγειρευτά φαγητά. Εκτός από το ότι θα κάνει το φαγητό σας πιο υγιεινό, θα του δώσει μία ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
  • Τέλος μπορείτε να συμπεριλάβετε το τζίντζερ σε θρεπτικά smoothies συνδυάζοντάς το με άλλα φρούτα και λαχανικά εποχής, όπως αυτό που θα δείτε εδώ.

Με πληροφορίες από motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved