Οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ πρώτης και δεύτερης εγκυμοσύνης

Σε τι διαφέρει η πρώτη από την δεύτερη εγκυμοσύνη;

Οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ πρώτης και δεύτερης εγκυμοσύνης

Η δεύτερη εγκυμοσύνη για πολλές γυναίκες είναι τελείως διαφορετική από την πρώτη.

Μπορεί να μην έχουν το ίδιο άγχος όμως στην πορεία διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολλές διαφορές όχι μόνο στα συμπτώματα αλλά και στην ψυχολογία.

Διαφορετικά συμπτώματα

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε διαφορετικά συμπτώματα σε σχέση με την πρώτη εγκυμοσύνη.Έγκυες έχουν αναφέρει ότι νιώθουν πιο νωρίς τα χτυπήματα του εμβρύου, το αισθάνονται δηλαδή να "κλωτσάει" ή να "κινείται", νωρίτερα.Επίσης, νιώθουν πρωινή αδιαθεσία που διαρκεί αρκετά ενώ έχουν και περισσότερες συσπάσεις Braxton Hicks.Πιθανό να παρατηρήσετε ότι η κοιλιά σας δείχνει μεγαλύτερη παρότι δεν είστε ούτε πέντε μηνών. Το σώμα όμως θυμάται...

Κούραση

Είναι πιθανό να αισθάνεστε πιο κουρασμένες και είναι λογικό. Τώρα έχετε και ένα παιδί που πρέπει να φροντίζετε...Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και φυσικά ούτε λόγος για παραπάνω ύπνος. Όμως είναι σημαντικό να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο. Είναι εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να χαζεύετε στο κινητό αλλά σύμφωνα με έρευνα δεν βοηθά τον ύπνο. Ένας καλός νυχτερινός ύπνος θα κάνει τη διαφορά σε επίπεδο ενέργειας και ψυχικής ευεξίας.Αν μάλιστα εργάζεστε, ο χρόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και οι απαιτήσεις πολλές.Επίσης, ενδέχεται να μην προσέχετε το ίδιο σχολαστικά όσο στην πρώτη εγκυμοσύνη, τη διατροφή σας.Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πέρα από τις βιταμίνες που θα σας συστήσει ο γιατρός, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για τον εαυτό τας.

defteri egimosini

Πιο εύκολος ο θηλασμός

Ακόμα κι αν δεν θηλάσατε το πρώτο σας παιδί, μελέτη δείχνει ότι το γάλα έρχεται πιο εύκολα μετά τη δεύτερη γέννα, οπότε μπορεί να αισθάνεστε ότι αξίζει να προσπαθήσετε.

Ενοχλήσεις

Οι ενοχλήσεις και οι πόνοι στην εγκυμοσύνη εμφανίζονται περίπου στην 20η εβδομάδα και μετά.Στη δεύτερη εγκυμοσύνη όμως νιώθετε να πονάτε παντού από την 12η εβδομάδα ( ίσως και νωρίτερα). Γι' αυτό είναι σημαντικό να μην παραλείπετε καμία από τις επισκέψεις στο γυναικολόγο σας και φυσικά να κάνετε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Πηγή: tommys.orgtommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved