Despoina’s little stories: «Πρώτη φορά σεισμός με την μικρή στο σπίτι…»

Όπως κάθε βράδυ, έτσι και χθες ξεκίνησε γύρω στις 9 η διαδικασία προετοιμασίας της μικρής για ύπνο. Μπανάκι, ζεστό γάλα, λίγο παιχνίδι στο σαλόνι με το μπαμπά και βουρ για το κρεβατάκι.

Το παιχνίδι τελικά συνεχίστηκε στο δικό μας κρεβάτι. Είναι λίγες οι ώρες που την ευχαριστιόμαστε μέσα στην ημέρα, οπότε ξαπλώσαμε και οι τρεις μαζί. Λίγο το ότι μετά δεν ήθελε να πάει στο κρεβατάκι της, λίγο και η δική μας νύστα, τελικά η Ελενα κοιμήθηκε μαζί μας, αν και αυτό είναι κάτι που το αποφεύγουμε συνήθως παρά την δική της επιμονή.

Ήταν γύρω στις πέντε το πρωί, όταν ένιωσα το ταρακούνημα του σεισμού. Πάντοτε είχα φοβία με τους σεισμούς... Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου. Εικόνες καταπλακωμένων ανθρώπων από μπάζα εξαιτίας του σεισμού στις 7 Σεπτεμβρίου του '99, έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μου. Τότε πήγαινα Δευτέρη Λυκείου, αλλά θυμάμαι πολύ έντονα εκείνο το μεσημέρι. Η μαμά μου μαγείρευε στην κουζίνα κι εγώ τακτοποιούσα το δωμάτιό μου. Θυμάμαι τον πανικό και το καρδιοχτύπι μέχρι να ανέβουμε στην ταράτσα από τον τέταρτο όροφο του σπιτιού μας, θυμάμαι τις φωνές της μαμάς μου και τον ήχο από τα σπασμένα ποτήρια που γλιστρούσαν στο πάτωμα από τα ντουλάπια... Και μετά τίποτα... Πόνος, θλίψη, αγωνία για τους εγκλωβισμένους.

Μπορεί τελικά ο χθεσινός σεισμός να μην ήταν τόσο μεγάλος (4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο το Πικέρμι), όμως για λίγα δευτερόλεπτα ο τρόμος επέστρεψε... Κι αυτή τη φορά δεν ήμουν μόνη... Για καλή μας τύχη η μικρή ήταν ανάμεσά μας, οπότε τα αντανακλαστικά και των δύο λειτούργησαν άψογα. Δε μπορώ να πω! Θα μπορούσαμε να γίνουμε οι καλύτεροι τερματοφύλακες! Πεταχτήκαμε σαν ελατήρια από το κρεβάτι, και βρεθήκαμε αγκαλιασμένοι κάτω από το δοκάρι της πόρτας του δωματίου... Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να αντιδράσαμε υπερβολικά, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν έχεις την ψυχραιμία να καταλάβεις τι συμβαίνει. Κι αν γίνονταν μετασεισμοί; Κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί το αντίθετο.

Ευτυχώς η μικρή δεν κατάλαβε τίποτα, όπως φαντάζομαι και τα περισσότερα παιδάκια χθες. Πιο πολύ πανικοβάλλονται οι γονείς σε αυτές τις περιπτώσεις παρά τα μικρά που εξακολουθούν να κοιμούνται ατάραχα.

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter (@Mothersbloggr) ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook (Mothersblog.gr).Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Despoina’s little stories: «Πρώτη φορά σεισμός με την μικρή στο σπίτι…»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved