Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Παρασκευή του Πάσχα

Δείτε τις προτάσεις μας και περάστε δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Παρασκευή του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και φέτος ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μικροί - μεγάλοι εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι και περάσαμε όλες τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Παρασκευή του Πάσχα σήμερα και η πασχαλινή ατμόσφαιρα είναι ακόμα εδώ. Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει τις όμορφες στιγμές και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε για να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της τρέχουσας και σήμερα το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για την Παρασκευή του Πάσχα. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Το παιχνίδι με τα όσπρια
Βάλτε σε ένα μπολ ή στο πάτωμα λίγο από όλα τα όσπρια που έχετε στο ντουλάπι σας, ανακατεμένα. Έπειτα αξιοποιήστε τα πλαστικά αυγά που έχουν ξεμείνει από το Πάσχα (αυτά που ανοίγουν στη μέση) και ζητήστε από το μικρό σας να τα ξεχωρίσει ανά ομάδες (πχ τις φακές, τα ρεβίθια κτλ) και να τα βάλει μέσα στα αυγά. Εάν δεν έχετε πλαστικά αυγά τέτοιου είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρότερα μπολάκια.

Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα τα παιδιά αυτής της ηλικίας εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και την παρατηρητικότητά τους.

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Φτιάξτε λαγουδάκια με αυγοθήκες
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, η πασχαλινή ατμόσφαιρα όμως υπάρχει ακόμα και επιπλέον σίγουρα τα λαγουδάκια είναι από τα αγαπημένα ζώα των παιδιών.

Μία έξυπνη και εύκολη κατασκευή είναι να φτιάξετε ένα χαριτωμένο λαγουδάκι χρησιμοποιώντας τις χάρτινες αυγοθήκες που έχουν περισσέψει από το Πάσχα.

lagoudakia augothikes

φωτογραφία: funfamilycrafts.com

Τι θα χρειαστείτε:

  • χάρτινες αυγοθήκες
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • χρώματα (νερομπογιές)
  • χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι
  • μαρκαδόρος

Κόψτε τις αυγοθήκες ώστε να μείνει η κάθε μία ξεχωριστά. Έπειτα χρωματίστε τις με ό,τι χρώματα θέλετε και αφήστε τις να στεγνώσουν. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε τα αυτάκια του πασχαλινού λαγού. Σχηματίστε τα σε μία κόλλα χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι και κόψτε τα με το ψαλίδι. Όταν στεγνώσει καλά η αυγοθήκη, κολλήστε τα όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Τέλος, σχεδιάστε με τον μαύρο μαρκαδόρο τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και τα μουστάκια και το πασχαλινό λαγουδάκι σας είναι έτοιμο.

Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Κάντε γυμναστική
Τις μέρες αυτές που #Μένουμε_Σπίτι, μπορούμε να κάνουμε γυμναστική και στο σαλόνι του σπιτιού μας. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά και μάλιστα υπάρχουν προγράμματα που σίγουρα θα απολαύσουν. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.



Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Ζωγραφική με θέμα
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν αναπτύξει τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική και με τη φαντασία τους μπορούν να δημιουργήσουν όμορφες και εντυπωσιακές ζωγραφιές.

Ορίστε ένα θέμα πχ άνοιξη, Πάσχα, καραντίνα κτλ και ζητήστε από το παιδί σας να ζωγραφίσει ό,τι θέλει που να σχετίζεται όμως με το θέμα που έχετε βάλει. Τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και μέσα από τις ζωγραφιές τους θα εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved