Το κυνήγι του κρυμμένου αυγού - Ένα πασχαλινό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε και μέσα στο σπίτι

Το κυνήγι των κρυμμένων αυγών είναι ένα αγαπημένο πασχαλινό παιχνίδι στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική αλλά και σε μερικές χώρες της Ευρώπης. 

Το κυνήγι του κρυμμένου αυγού - Ένα πασχαλινό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε και μέσα στο σπίτι

Τα αυγά είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα βάφουμε κόκκινα ή ό,τι άλλα χρώματα θέλουμε και να τα διακοσμούμε με κάθε λογής φύλλα και διακοσμητικά.

Στην Αμερική, αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης, εκτός από το βάψιμο και τη διακόσμηση, συνηθίζουν να τα κρύβουν σε διάφορα σημεία εντός και εκτός σπιτιού, με στόχο να τα βρουν τα μικρά παιδιά. Αυτό είναι το λεγόμενο κυνήγι των κρυμμένων αυγών, μία παράδοση που μετράει πολλά χρόνια και που περνάει από γενιά σε γενιά. Συνήθως παίζεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορείτε εύκολα να το παίξετε και εντός σπιτιού.

Πώς παίζεται;
Κρύψτε τα βαμμένα, τα πλαστικά ή τα σοκολατένια αυγά, σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως κάτω από τις μαξιλάρες του καναπέ, κάτω από το κρεβάτι του, σε ένα ντουλάπι της κουζίνας κτλ, χωρίς όμως να σας δει το παιδί σας. Έπειτα, δώστε του ένα καλαθάκι και ζητήστε του να ψάξει σε όλο το σπίτι μέχρι να βρει τα κρυμμένα αυγά.

Το έπαθλο είναι συνήθως γλυκές λιχουδιές που σίγουρα λατρεύει κάθε παιδί, αλλά μπορείτε να ορίσετε και το βραβείο που θέλετε εσείς.

Δείτε φωτογραφίες από στιγμιότυπα του παιχνιδιού στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved