Πάσχα στο σπίτι: Χρωμοσελίδες & βίντεο για να κάνετε την ημέρα της Αναστάσεως στα παιδιά αξέχαστη

Σαν σήμερα όλοι θα ήταν στα χωριά τους, μαζί με τους φίλους τους, με τους συγγενείς τους και θα έκαναν σχέδια για το βράδυ της Ανάστασης!

Πάσχα στο σπίτι: Χρωμοσελίδες & βίντεο για να κάνετε την ημέρα της Αναστάσεως στα παιδιά αξέχαστη

Ο κορονοϊός όμως, άλλαξε τα σχέδια όλων μας και είμαστε υποχρεωμένοι -για το καλό όλων- να μείνουμε στο σπίτι μας. Όπως και να έχει, σαν γονείς δεν πρέπει αν στερήσουμε από τα παιδιά μας τη χαρά της ημέρας αυτής, την προετοιμασία του οικογενειακού γεύματος αλλά και τα παιχνίδια.

Μπορεί να μην μπορείτε να βγείτε έξω, τα παιδιά να μην έχουν τα ξαδέρφια τους και τους φίλους τους κοντά, όμως εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πασχαλινό κλίμα μέχρι να έρθει η ώρα της Αναστάσεως.

Ετοιμάστε τα πάντα για το βραδινό εορταστικό γεύμα

Ξυπνήστε το πρωί και αρχίστε την προετοιμασία του γιορτινού βραδινού γεύματος. Φτιάξτε την καθιερωμένη σας μαγειρίτσα, κόψτε τη σαλάτα σας και βάλτε τη στο ψυγείο ώστε να την έχετε έτοιμη (μη βάλετε λάδι και αλάτι, αφήστε τα για την τελευταία στιγμή) και βάλτε όλα μυρωδικά που θέλετε στο κρέας που θα ψήσετε.

Μιλήστε για την ημέρα της Ανάστασης στα παιδιά σας

Τα Πάθη, η Σταύρωση, η Ανάσταση είναι θέματα που δεν μπορεί ένας γονιός να εξηγήσει εύκολα στα παιδιά. Συνήθως για όλα αυτά μιλάει η δασκάλα στο σχολείο, όμως φέτος λόγω κορονοϊού η δασκάλα δεν μπορεί να μιλήσει γι' αυτά τα θέματα στα παιδιά, έτσι αυτόν τον ρόλο πρέπει να τον αναλάβουμε εμείς οι γονείς.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τους διαβάσετε ένα καλογραμμένο και καλαίσθητο βιβλίο, ειδικό για την ηλικία τους. Αν πάλι δεν έχετε κάποιο βιβλίο, μπορείτε να δείτε μια ταινία μαζί.



Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες

Αφού μιλήσετε στο παιδί σας για τη διδασκαλία, την αγάπη και την αυταπάρνηση του Χριστού, ζωγραφίσετε μαζί μία από τις παρακάτω χρωμοσελίδες. Χρωμοσελίδες σχετικές με τη Σταύρωση του Χριστού.

Swipe up για να εκτυπώσετε τις χρωμοσελίδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved