Το παιδί μου και η χειμωνιάτικη ρουτίνα του ύπνου μας

Όλοι συμφωνούν πως η «ρουτίνα ύπνου» βοηθάει το παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί καλύτερα. 

Το παιδί μου και η χειμωνιάτικη ρουτίνα του ύπνου μας

Ήδη από όταν ήταν βρέφος, με το παιδί μου διατηρούμε κάθε βράδυ μια ρουτίνα που μας οδηγεί στο κρεβάτι με… μαθηματική ακρίβεια και φέρνει τον ύπνο ανεμπόδιστα, την ώρα που το παιδί τον χρειάζεται. Αν και κάθε φορά που αλλάζει η «φάση» που περνάει η μικρή, χρειάζεται να προσαρμόζουμε τη ρουτίνα μας αυτή, οι βασικοί παράγοντες παραμένουν ίδιοι και στηρίζουν όλο το… οικοδόμημα που έχουμε φτιάξει.

Τώρα που είναι σχεδόν τεσσάρων ετών, έχουμε ορίσει πως περίπου στις 9 πρέπει να έχουμε φτάσει στο κρεβάτι και να έχουμε σβήσει όλα τα φώτα. Η ρουτίνα του ύπνου της μικρής ξεκινάει περίπου στις 7:30, όταν χαμηλώνουν τα φώτα του σαλονιού και μαζεύουμε τα παιχνίδια. Επειδή το «λίγο ακόμα, μαμά» είναι βέβαιο πως θα ακουστεί, αν όχι κάθε βράδυ, τότε πολύ συχνά, φροντίζω να υπάρχει περιθώριο για… πισωγυρίσματα. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο μπάνιο, όπου συνήθως κάνουμε ένα γρήγορο ντους γιατί πλέον προτιμάει να διαβάζουμε παραμύθια, παρά να παίζει με τα παπάκια και τα καραβάκια στο νερό. Ακολουθεί ένα ποτήρι ζεστό γάλα και επιστρέφουμε στο μπάνιο για το βούρτσισμα των δοντιών.

Είναι η ώρα να αποσυρθούμε στο δωμάτιό της, όπου διαλέγει τα παραμύθια που θέλει να διαβάσουμε. Παράλληλα συζητάμε διάφορα θέματα που προκύπτουν, μέχρι που βλέπω τα βλέφαρα να βαραίνουν και τον ύπνο να έρχεται. Τότε είναι η ώρα να «καθαρίσουμε τη μυτούλα», να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή το αγαπημένο μας Fitonasal.

FITO

Είναι πολύ απλό στη χρήση του, καθώς αρκεί να βάλει η μικρή το απλικατέρ στο ρουθούνι της και να πιέσει ελαφρά για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια φυσάει τη μύτη και κάνει το ίδιο με το άλλο ρουθούνι, ενώ όταν τελειώσει, απλώς ξεπλένω με ζεστό νερό το απλικατέρ. Όταν ήταν μικρότερη, μέχρι να γίνει ενός δηλαδή, χρειαζόταν να την ξαπλώνω στο πλευρό και να ψεκάζω στο άνω ρουθούνι – αναλόγως την πλευρά που την είχα ξαπλωμένη.

Το Fitonasal Pediatric είναι ένα αποσυμφορητικό ειδικά μελετημένο για να απελευθερώνει τη μύτη των παιδιών σε περιπτώσεις συμφόρησης και ερεθισμού της ρινικής κοιλότητας που οφείλονται σε γριπώδεις συνδρομές, κοινό κρυολόγημα, αλλεργικές ρινίτιδες και ιγμορίτιδες, τόσο οξείες όσο και χρόνιες.Το Fitonasal Pediatric δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο ασκώντας αποσυμφορητική δράση, χάρη σε μία ισορροπημένη ωσμωτική δράση που ευνοεί την προσέλκυση νερού από τους συμφορημένους ιστούς χωρίς να ερεθίζει ή να ξηραίνει τον βλεννογόνο και προστατευτική δράση του βλεννογόνου, χάρη στον σχηματισμό μίας μεμβράνης που προσκολλάται στον βλεννογόνο και στην αντιοξειδωτική δράση.

Επιπλέον, χάρη στο σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής, το προϊόν προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ.). Αυτή η δράση είναι χρήσιμη για τα βρέφη που δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους και για τα παιδιά που δεν το κάνουν σωστά.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το Fitonasal Pediatric ενδείκνυται σε περιπτώσεις βήχα από οπισθορρινική καταρροή. Η ενδεχόμενη στασιμότητα της βλέννας στη ρινική κοιλότητα και η παρουσία μικροοργανισμών και αλλεργιογόνων ουσιών, μέσω της οπισθορρινικής καταρροής, μπορούν να προκαλέσουν βήχα ή άλλα προβλήματα, όπως πονόλαιμο και μέση ωτίτιδα.

Το Fitonasal Pediatric δεν περιέχει αγγειοσυσταλτικά αποσυμφορητικά και, χάρη στον μη φαρμακολογικό μηχανισμό δράσης του, δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Η ρουτίνα του ύπνου με το παιδί μου προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του, όμως πάντα, φροντίζουμε την μύτη του, ώστε ο ύπνος να είναι αδιάκοπος και να προσφέρει πραγματική ξεκούραση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved