Αυτές είναι οι πιο ευφάνταστες προτάσεις για ένα super δυναμωτικό πρωινό!

Όσο τα μικρά μας μεγαλώνουν και διαμορφώνουν τη δική τους προσωπικότητα, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν πόσο «ανεξάρτητα» νιώθουν, αποκτούν μία αντιδραστική στάση, η οποία σχεδόν τις περισσότερες φορές περιλαμβάνει τη λέξη «όχι».

Αυτές είναι οι πιο ευφάνταστες προτάσεις για ένα super δυναμωτικό πρωινό!

Αυτό συνήθως προκύπτει στις πολύ μικρές ηλικίες, όταν τα παιδιά βρίσκονται στο νηπιαγωγείο, μέχρι και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Κάπως έτσι συνέβη και με την κορούλα μου. Ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να πάει στο σχολείο χωρίς να «αγγίξει» το πρωινό της, το οποίο μέχρι εχθές απολάμβανε με λαχτάρα. Πέρασε μία εβδομάδα με εκείνη να φεύγει για το σχολείο έχοντας πιει μόνο το γάλα της, ώσπου αποφάσισα πως έπρεπε κάτι να κάνω.

Δεν ήθελα να την πιέσω. Ήξερα πως έτσι θα την πεισμώσω ακόμη περισσότερο. Οπότε αποφάσισα να της χαρίσω ένα εξίσου θρεπτικό και ευφάνταστο πρωινό, στο οποίο δεν θα μπορεί να αντισταθεί! Παρακάτω έχω καταγράψει μερικές από τις εύκολες συνταγές που δοκίμασα. Τα υλικά που θα χρειαστείς για να τις πραγματοποιήσεις, όπως φρούτα, δημητριακά και τα αγαπημένα προϊόντα Βιτάμ, πιθανότατα υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια και το ψυγείο σου.

Ένα… φυτικό μπολ υψηλής θρεπτικής αξίας

sintages vitam 2

Η πρώτη μεγάλη και δραστική αλλαγή που αποφάσισα να κάνω, ήταν να μετατρέψω το καθιερωμένο μπολ με δημητριακά και γάλα από «λευκό» σε… «καφέ»! Ήξερα πως αυτή η αλλαγή στο χρώμα θα της κινήσει την περιέργεια και δεν θα αντέξει να μη δοκιμάσει το νέο μου πείραμα. Επιλέγοντας ως βάση το φυτικό ρόφημα Φουντουκιού & Κακάο Βιτάμ, πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες B2, B12, D2, με απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα και συνδυάζοντας τη μοναδική γεύση του με γαρύφαλλο, κανέλα και ψιλοκομμένα κομματάκια μπανάνας, όλα ήταν θέμα χρόνου! Η μικρή μου μέσα σε λίγα λεπτά το «εξαφάνισε» λαίμαργα και εγώ ήμουν σίγουρη πως είχε λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να έχει μία ακόμη πιο δημιουργική ημέρα στο σχολείο!

Caramel Apple… milkshake!

sintages vitam 3

Η… επίμονη στάση της μικρής μου, με έκανε σταδιακά να θέλω να γίνομαι όλο και πιο ευρηματική. Δεν δίστασα να αντικαταστήσω ακόμη και το «πατροπαράδοτο» γάλα, με ένα γλυκύτατο και δροσιστικό ρόφημα καραμελωμένου μήλου! Η διαδικασία μπορεί να μου πήρε λίγο χρόνο επιπλέον, όμως εκείνη έδειχνε να το ευχαριστιέται και με το παραπάνω.

Αρχικά, για να προετοιμάσεις το χυμό μήλου, θα πλύνεις, θα κόψεις τα μήλα και θα τα τοποθετήσεις σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό, την κανέλα, και τις δύο κουταλιές καστανής ζάχαρης. Θα τα αφήσεις να βράσουν και όταν λιώσουν, θα τα πολτοποιήσεις στο multi αφαιρώντας πρώτα τα ξυλάκια κανέλας. Για το… καραμέλωμα, θα λιώσεις σε ένα τηγανάκι τη ζάχαρη, ενώ στη συνέχεια θα προσθέσεις το νερό και το Βιτάμ. Θα ανακατέψεις καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και όταν το «τραβήξεις» από τη φωτιά, θα «σβήσεις» με κρέμα γάλακτος και αλάτι. Σε πέντε λεπτά το μείγμα θα έχει κρυώσει και θα είναι έτοιμο να… γαρνίρει το χυμό μήλου! Πρόσθεσε αρκετά παγάκια και… καλή απόλαυση!

Plus: Μην ξεχνάς πως το μήλο, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C και A, ενώ είναι το «απόλυτο» τονωτικό για το μυϊκό και το νευρικό σύστημα των παιδιών.

Ένας «πύργος» από pancakes

sintages vitam 4

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς «πέταξε» από τη χαρά της, όταν νυσταγμένη είδε να την περιμένει ένας «πύργος» από pancakes στο τραπέζι! Η αλήθεια είναι πως είναι μία από τις επιλογές που δεν προτιμώ, ωστόσο έπρεπε να βάλω μπροστά τα μεγάλα «μέσα». Να δημιουργήσω δηλαδή για τη μικρή μου, μία αρκετά δελεαστική πρόταση από Βιτάμ soft, μία 100% φυτική τροφή που περιλαμβάνει ω-3 και ω-6 λιπαρά, βιταμίνες A, D και Ε. Αν θες να τη δοκιμάσεις, σιγουρέψου πρώτα πως έχεις τα παρακάτω υλικά:

  • 20 gr Βιτάμ
  • 220 γραμμάρια αλεύρι
  • 5 gr μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 200 ml γάλα

Ξεκινάς λιώνοντας το Βιτάμ σε μία μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια το ομογενοποιείς με το αυγό και το γάλα. Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύεις καλά. Συνδυάζεις το πρώτο μείγμα με το δεύτερο, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα. Λιώνεις λίγο ακόμη Βιτάμ σε ένα τηγάνι και ρίχνεις μία μία τις κουταλιές μέχρι η ζύμη να τελειώσει, εναλλάσσοντας τις πλευρές των pancakes μέχρι να ροδίσουν ικανοποιητικά και οι δύο.

Κλείνοντας, μάλλον τώρα γνωρίζεις πιο είναι το «μυστικό» και αναγκαίο συστατικό που πρέπει πάντα να υπάρχει στο ψυγείο σου! Για περισσότερο από 70 χρόνια, το Βιτάμ είναι no1 τόσο στις καρδιές όσο και στα σπίτια μας και με διαφορά ο απόλυτος «σύμμαχος» κάθε μαμάς, όταν εκείνη αναζητεί τη… χαμένη της έμπνευση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved