Φροντίδα πρόωρων μωρών: συμβουλές για την αποχώρηση από το μαιευτήριο

Επιτέλους μπορείτε να πάρετε το πρόωρο μωράκι σας σπίτι.

Φροντίδα πρόωρων μωρών: συμβουλές για την αποχώρηση από το μαιευτήριο

Λίγη προετοιμασία θα σας κρατήσει οργανωμένους και συγκεντρωμένους στο να εντάξετε και να τακτοποιήσετε το νεοφερμένο μέλος στο σπιτικό σας.

Να κρατάτε αρχεία

Χρησιμοποιείστε ένα ντοσιέ με τρεις κρίκους που θα κρατά στη θέση τους όλα τα σημαντικά αρχεία και έγγραφα για τον πρόωρο τοκετό σας. Θα χρειαστείτε να ανατρέξετε σε αυτές τις πληροφορίες για μελλοντικές επαναληπτικές εξετάσεις, τεστ και ραντεβού.

Η σημασία του γιατρού.

Το πρόσωπο κλειδί σε αυτό το επαναληπτικό πλάνο είναι ο βασικός παιδίατρός σας. Ρωτήστε τις νοσοκόμες και τους νεογνολόγους του νοσοκομείου για βοήθεια εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμη βασικό παιδίατρο. Ο γιατρός αυτός, θα επιβλέπει τα ιατρικά αρχεία του παιδιού σας και θα σας βοηθά να παρακολουθείτε όλους τους ειδικούς, τα προγράμματα και τις συστάσεις που θα χρειαστεί το παιδί σας. Πηγαίνετε μαζί με κάποιον που εμπιστεύεστε και νιώθετε άνετα.

Οι συμβουλές της μαίας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιετών Θεσσαλονίκης, δίνει πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Οι μητέρες των προώρων χρειάζεται να παροτρύνονται να αγκαλιάζουν όσο γίνεται περισσότερο τα μωρά τους γιατί έχουν σημαντικά καλύτερη εξέλιξη. Η συχνότητα θηλασμού και αποκλειστικού θηλασμού αυξάνει, ενισχύεται ο δεσμός μητέρας νεογνού και οι γονείς ενδυναμώνονται. Τα πρόωρα νεογνά που βρίσκονται αρκετές ώρες στην αγκαλιά των γονιών τους παίρνουν πολύ καλυτέρα βάρος τον πρώτο μήνα, ενώ μειώνεται το συναισθηματικό στρες και το άγχος που εμφανίζουν οι μητέρες τους

Το κρεβατάκι του νεογνού θα πρέπει να είναι ξύλινο με σκληρό στρώμα χωρίς μαξιλάρια και το μωρό θα πρέπει να τοποθετείται ύπτια και όχι μπρούμυτα μέσα σε αυτό.

Η αλλαγή της πάνας θα πρέπει να γίνεται τακτικά κυρίως μετά τις κενώσεις και θα πρέπει να είναι το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με το βάρος του νεογνού έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση του και η σωστή ανάπτυξη των ισχύων του.

Πιπίλα μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά Έχει βρεθεί ότι με την χρήση της πιπίλας στα πρόωρα νεογνά μειώνονται τα επεισόδια άπνοιας.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική διατροφή για το πρόωρο βρέφος. Τα πρόωρα νεογνά δεν έχουν το αντανακλαστικό της αναζήτησης και χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια ώστε να μάθουν να θηλάζουν. Τις πρώτες μέρες ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και οι συμβουλές μιας έμπειρης μαίας είναι απαραίτητες.

Επαναληπτικές επισκέψεις.

Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που φρόντισαν το παιδί σας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο θα θελήσουν να το εξετάσουν ξανά. Προσέξτε να σημειώσετε όλα τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνων και τις διευθύνσεις όσο είστε ακόμη στο νοσοκομείο. Μπορεί να τρέχετε από τον ένα ειδικό στον άλλο, αλλά να μην ξεχνάτε να βρίσκετε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαμβάνετε και να θαυμάζετε το μικρό σας θαύμα. Μπορεί να χρειάζεται ειδική φροντίδα, αλλά το καλύτερο πράγμα για εκείνο τώρα, είναι η γεμάτη αγάπη αγκαλιά της οικογένειάς του!

Hand Photo

H P&G και τα Pampers παρουσιάζουν, τα Pampers Preemie Protection, τη μικρότερη πάνα στον κόσμο, ειδικά σχεδιασμένη για πρόωρα βρέφη και δωρίζουν στα μαιευτήρια της χώρας πάνω από 250.000 πάνες, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των μονάδων νοσηλείας πρόωρων βρεφών. Τα Pampers Preemie Protection είναι η μοναδική πάνα στην Ελλάδα, σχεδιασμένη για μικρότερα μωράκια, ειδικά προσαρμοσμένη για βρέφη που ζυγίζουν από μόλις 800 γραμμάρια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video σχετικά με τα Pampers Preemies, εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved