Διατηρήστε το μωράκι σας στεγνό

Το να διατηρείτε το μωρό σας καθαρό και στεγνό είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύετε το δέρμα του, καθώς η περιοχή της πάνας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε μολύνσεις και εξανθήματα.

Διατηρήστε το μωράκι σας στεγνό

Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα του μωρού σας.

Προσπαθήστε να καταλάβετε το δέρμα του μωρού σας παρατηρώντας τις παραλλαγές στην απόχρωση και την υφή στις διαφορετικές περιοχές του σώματός του. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να εντοπίζετε και τις μικρότερες αλλαγές πιο γρήγορα.

Η αλλαγή της πάνας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να προσφέρετε στο δέρμα του μωρού σας λίγη παραπάνω προσοχή.
Και καθώς η περιοχή της πάνας είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ερεθισμούς η ειδική φροντίδα μπορεί να απαλλάξει το μωρό σας από μεγάλη δυσφορία. Να θυμάστε ότι, όσον αφορά στην περιοχή της πάνας, υγιές δέρμα σημαίνει στεγνό δέρμα. Όταν το δέρμα είναι βρεγμένο , είναι περισσότερο επιρρεπές και ευάλωτο σε εξανθήματα.

Για να περιορίσετε την υγρασία, σας προτείνουμε να αλλάζετε το μωρό σας συχνά και να χρησιμοποιείτε υπεραπορροφητικές πάνες.

Η αλλαγή της πάνας γίνεται ολοένα και λιγότερο συχνά όσο το μωρό σας μεγαλώνει –κατά μέσο όρο, χρειάζονται δέκα πάνες την ημέρα στην αρχή οι οποίες σταδιακά μειώνονται σε περίπου έξι μέσα σε μερικούς μήνες.

Ως γενικό κανόνα, χρειάζεται να αλλάζετε την πάνα του μωρού σας είτε πριν είτε αμέσως μετά από το φαγητό, μετά από κάθε κένωση, πριν την ώρα του ύπνου και όταν ξυπνάει μετά από πολύωρο ύπνο.

Ίσως θα ήταν καλό να βάλετε στο μωρό σας μία καινούργια πάνα πριν ξεκινήσετε για μια βόλτα.

«Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αντιστοιχεί σε περίπου 18% του βάρους μας. Γι’ αυτό τον λόγο το δέρμα αποτελεί την ασπίδα μας, η οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον γύρω μας. Επίσης, η πρώτη επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό πραγματοποιείται μέσω του δέρματος και αποτελεί τον τρόπο για τη δημιουργία ενός μόνιμου δεσμού. Για να μπορούν η μητέρα και το μωρό να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, το δέρμα του μωρού πρέπει να είναι προστατευμένο. Γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να επιλέγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα παρέχουν την καλύτερη προστασία στο δέρμα του μωρού τους. Οι πάνες Pampers Premium Care προσφέρουν την καλύτερη προστασία του δέρματος. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις πρώτες ημέρες του μωρού σας και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος του μωρού», δήλωσε η παιδίατρος με εξειδίκευση στην παιδιατρική δερματολογία, Δρ. Τάλια Τσιβιτανίδου- Κάκουρου.

Το άγγιγμα είναι η μοναδική γλώσσα που κατανοούν τα μωρά τους πρώτους μήνες και γι’ αυτό το λόγο οι πάνες Pampers Premium Care είναι η σωστή επιλογή. Το μοναδικό απορροφητικό τους στρώμα έχει δημιουργηθεί για να κρατά τις ακαθαρσίες και την υγρασία μακριά από το δέρμα του μωρού. Η μεταξένια απαλότητα, ο δείκτης υγρασίας, τα υλικά που “αναπνέουν” και η καλή εφαρμογή αποτελούν ορισμένους μόνο από τους πολλούς λόγους για να επιλέξετε τις πάνες Pampers Premium Care.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved