Η Δύναμη της αφής

Η αφή είναι μια καλά αναπτυγμένη αίσθηση από τη γέννηση ακόμη και ως εκ τούτου πολύ σημαντική για το μωρό σας αυτή τη στιγμή. Η όραση του είναι ακόμη σε εξέλιξη και πολλοί ήχοι χρειάζεται ακόμη να ανακαλυφθούν.

Η Δύναμη της αφής

Οπότε είναι μέσα από την επαφή που κερδίζει κίνητρα. Η αφή μπορεί να είναι επίσης πολύ χαλαρωτική για το μωρό. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται για επαφή σώμα με σώμα: στο μπάνιο, το κρεβάτι, ή αγκαλιά στον καναπέ ενός ζεστού δωματίου.

Κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτή την αισθητήρια εμπειρία, κάνοντας του χαλαρωτικά μασάζ.

Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα. Κάθε εκατοστό του δέρματός μας είναι γεμάτο από νευρικές απολήξεις που εκθέτουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο σχετικά με το περιβάλλον, την αφή και τη θερμοκρασία. Αυτή η εμπειρία είναι πολύ σημαντική για το μωρό σας αυτή τη στιγμή, καθώς η όραση και η ακοή του δεν είναι ακόμη αρκετά οξειδωμένες. Η αίσθηση της αφής είναι ένα ισχυρό εργαλείο που το βοηθά να μάθει τον καινούργιο του κόσμο.

Capture1 3

Τους πρώτους μήνες, το μωρό σας θα εκτιμήσει δεόντως την αγκαλιά σας όπου μπορεί κουρνιάζει και να νιώθει ασφαλές. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η επαφή σώμα με σώμα μεταξύ γονέων και παιδιών είναι επίσης ωφέλιμη στην διαδικασία του δεσίματος. Γι’ αυτό αδράξτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται για αγκαλιά με το μωρό σας και εξελίξτε την αίσθηση της αφής του.

Τα μωρά έχουν έντονη την αίσθηση της αφής που σημαίνει ότι η σωστή ταχύτητα και απαλότητα είναι σημαντική. Τα μωρά προτιμούν μεσαία ένταση κινήσεων – ούτε γρήγορη ούτε αργή!
το βρεφικό μασάζ εξακολουθεί να είναι μια καλή ιδέα. Χρησιμοποιήστε έντονες κινήσεις παρά απαλές. Πειραματιστείτε παράλληλα με την υφή απαλών υφασμάτων όπως το βελούδο, το σατέν ή το κοτλέ για το μασάζ του μωρού σας.
Το άγγιγμα είναι πιο χαλαρωτικό για τα μωρά όταν συνδυάζεται με την αγάπη στο βλέμμα, το νανούρισμα και το κούνημα! Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα μωρά κλαίνε λιγότερο όταν βρίσκονται στην αγκαλιά των γονιών τους παρά σε ακινησία
Από ένα σημείο και μετά, θα συντονιστείτε στις νύξεις και τα σήματα του μωρού σας. Η υπερδιέγερση μπορεί να έχει την αντίθετη επίδραση στη μείωση του στρες των μωρών, γι’ αυτό και όταν ένα μωρό στρέφει το βλέμμα του ή είναι ανήσυχο, μειώστε τη διέγερση έως ότου να σας δώσει το οπτικό σήμα ότι θέλει περισσότερο

Κρατήστε το δέρμα του μωρού σας στεγνό...
Προστατεύστε λοιπόν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας, κρατώντας το στεγνό. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια μαλακή, σαν μετάξι πάνα - γιατί όταν το δέρμα είναι προστατευμένο, το μωρό σας δεν θα αισθανθεί τίποτα άλλο πέρα από αγάπη.

Capture 2 3

Οι πάνες Pampers Premium Protection Active Fit μένουν πιο στεγνές και δεν «κρεμάνε» χάρη στα πρώτα και μοναδικά Magical Pods, τις απορροφητικές κοιλότητες που βοηθούν να κατανέμεται η υγρασία ομοιόμορφα! Με στεγνό δέρμα το μωράκι σας θα είναι χαρούμενο για να απολαύσει κάθε του κίνηση!

Μάθετε περισσότερα για τα Pampers Premium Protection Active Fit στο παρακάτω link: http://www.pampers.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved