«Ενέσεις, ορμόνες, πόνος, δάκρυα, ανασφάλειες ήταν πάντα στο προσκήνιο!»

Ήμουν 23 ετών όταν αποφασίσαμε με τον τότε σύντροφό μου και πλέον σύζυγό μου, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μίας όμορφης οικογένειας που τόσο πολύ λαχταρούσαμε.

«Ενέσεις, ορμόνες, πόνος, δάκρυα, ανασφάλειες ήταν πάντα στο προσκήνιο!»

Κάνοντας τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώσαμε πως ο σύντροφός μου δυστυχώς λόγω κάποιου προβλήματος ανδρολογικής φύσεως δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και πως το ποσοστό επιτυχίας σε μία τέτοια προσπάθεια θα άγγιζε μόλις το 20%.

Αρχικά ο σύντροφός μου αδυνατούσε να πιστέψει σε κάτι τέτοιο, ενώ στην συνέχεια κλείστηκε στον εαυτό του δραματοποιώντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση την οποία βιώναμε. Σε αντίθεση με μένα ποτέ δεν σκέφτηκα απαισιόδοξα και ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρναμε αρκεί να είχαμε πίστη και καλή ψυχολογία. Όντως επισκεφθήκαμε τη γυναικολόγο μου κι εκείνη αμέσως μας σύστησε σε έναν εξαίρετο γιατρό με εξειδίκευση στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις. Ο άνθρωπος αυτός δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να μας φουσκώσει τα μυαλά με ψεύτικες ελπίδες αλλά αντιθέτως με την πίστη και την αφοσίωση του σε μένα καταφέραμε το ονειρεμένο.

Δε θα πω ψέμματα όσον αφορά στη διάρκεια της εννιάμηνης εγκυμοσύνης μου. Ενέσεις, ορμόνες, πόνος, δάκρυα, ανασφάλειες ήταν πάντα στο προσκήνιο παραμερίζοντας την ανεμελιά που πιθανόν βιώνουν κάποιες άλλες γυναίκες που απολαμβάνουν αυτό το θείο δώρο. Πέρασα εφτά ολόκληρους μήνες κλεισμένη σε ένα σπίτι καθώς η κατάστασή μου δεν ευνοούσε τις μετακινήσεις. Μετά από πολλές επιπλοκές κατάφερα με καισαρική να φέρω στον κόσμο το υπέροχο αυτό πλασματάκι. Όλα όσα είχαν προηγηθεί απλά έσβησαν στο πρώτο της κοίταγμα, στο πρώτο της άγγιγμα.

Αυτήν την στιγμή το κοριτσάκι μας είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί και θα ήθελα κλείνοντας να δώσω τη θετική μου ενέργεια σε όσες γυναίκες περνούν ή πρόκειται να περάσουν μία παρόμοια κατάσταση. Και να πω το εξής: Προσπαθήστε το, πιστέψτε το και θα συμβεί. Μην επηρεάζεστε από κανέναν και από καμία παρόμοια ιστορία που πιθανόν να γνωρίζετε. Ο καθένας μας είναι μοναδικός και αξίζει να προσφέρει τα πάντα, προκειμένου να ανταμειφτεί με ένα τόσο πολύτιμο δώρο...τον ερχομό του δικού του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved