Είναι έτοιμα τα παιδιά σας για μια επίσκεψη στο θέατρο;

Μια βόλτα στο θέατρο είναι ένας τέλειος τρόπος για να περάσει κανείς ώρα με την οικογένεια του. Το πρόβλημα είναι ότι οι παραστάσεις πολλές φορές κρατούν αρκετή ώρα και καμιά φορά αυτό είναι κουραστικό για τα παιδιά, κυρίως αυτά των μικρότερων ηλικιών. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δείχνουν εάν τα παιδιά σας είναι έτοιμα για μια βόλτα στο θέατρο.

Είναι έτοιμα τα παιδιά σας για μια επίσκεψη στο θέατρο;

* Εάν το παιδί σας μπορεί να κάτσει και να παρακολουθήσει ολόκληρη μια ταινία με ελάχιστες ή καθόλου διακοπές. Σε ένα θεατρικό χώρο θα πρέπει να υπάρχει ησυχία. Γι' αυτό και πρέπει να ελέγξετε εάν το παιδί σας μπορεί να μείνει προσηλωμένο στην ταινία καθ' όλη της τη διάρκεια.

* Πριν επισκεφθείτε το θέατρο μάθετε στα παιδιά σας τα βασικά μιας καλής συμπεριφοράς μέσα σε ένα τέτοιο χώρο. Κυρίως επειδή στο θέατρο πηγαίνουν ενήλικες, μια συμπεριφορά με συνεχές κλάμα και κινητικότητα δεν θα είναι ανεχτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεχτείτε παρατήρηση από κάποιον θεατή ή από το προσωπικό σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

* Εάν του αρέσει η μουσική και ο χορός, το θέατρο είναι το τέλειο μέρος γι' αυτό, καθώς θα ευχαριστηθούν το σόου. Παιδιά που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη μουσική θα τα πάνε καλά σε μια τέτοια παράσταση.

* Στα θέατρα το ντύσιμο συνήθως είναι λίγο πιο επίσημο. Καλό είναι να ντύνετε λίγο καλύτερα τα παιδιά σας αλλά αν δεν δέχονται φορέματα ή άλλου είδους καλά ρούχα δεν πρέπει να το πιέζετε να αισθανθεί άβολα. Αν δεν έχει πρόβλημα τότε ίσως το γεγονός ότι φορά τα καλά του ρούχα το βοηθήσει να κάτσει ήσυχα, αλλιώς μάλλον είναι καλό να περιμένετε λίγο καιρό ακόμη.

Το θέατρο πάντως, είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία και για μεγάλους και για μικρούς. Τα φώτα, η μουσική και ο χορός είναι υπεραρκετά για να κρατήσουν το παιδί σας καθηλωμένο στην καρέκλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved