Φωτογραφία-ύμνος στον μητρικό θηλασμό! Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμά της (εικόνα)

Διανύουμε την τρίτη μέρα της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού.

Φωτογραφία-ύμνος στον μητρικό θηλασμό! Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμά της (εικόνα)

Ενώ στο εξωτερικό γιορτάζεται το καλοκαίρι, στη χώρα μας έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Κοινός στόχος είναι η προώθηση θηλασμού και η βελτίωση της υγείας των βρεφών.

Αυτές τις ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «γεμίσει» με φωτογραφίες με μανούλες που θηλάζουν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ειδικά στο facebook, όπου υπάρχουν και διάφορες ομάδες που χιλιάδες μητέρες γίνονται μέλη τους, «μοιράζονται» φωτογραφίες δικές τους ή φίλων τους. Εδώ και λίγες ώρες όμως μία συγκεκριμένη φωτογραφία της Unicef Greece έχει αποσπάσει εκατοντάδες κοινοποιήσεις στο δημοφιλές μέσο. Δείχνει μία μητέρα σε μακρινή γωνιά του πλανήτη, να θηλάζει και στα δύο στήθη της τα παιδιά της.

«Μητρικός θηλασμός. Επένδυση για μια ζωή. Ο άμεσος θηλασμός την πρώτη ώρα μπορεί να σώσει 1.500 ζωές την ημέρα. Το καλύτερο δώρο για το ξεκίνημα της ζωής ενός παιδιού είναι ο μητρικός θηλασμός, ένας από τους απλούστερους, εξυπνότερους, και πιο οικονομικούς τρόπους που διαθέτουμε, για να μεγαλώσουμε υγιέστερα παιδιά, να δημιουργήσουμε, ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς και να ενισχύσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο άμεσος θηλασμός μέσα στην πρώτη ώρα μετά τη γέννηση μπορεί να αποτρέψει έναν στους πέντε θανάτους βρεφών. Αυτό μεταφράζεται σε 500.000 παιδικούς θανάτους το χρόνο, ή σε περισσότερους από 1.500 την ημέρα.»
Αυτό ήταν το μήνυμα που συνόδευε την φωτογραφία:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved