Παιδικά καρότσια και οι νέες τεχνολογίες στη διάθεση των γονιών

Μαργαρίτα Νικολάου

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Παραδέχομαι πως αν μπορούσα να γυρίσω ξανά τον χρόνο πίσω, στις πρώτες αγορές που έκανα για το μωρό μου όταν ήμουν έγκυος θα άλλαζα πολλά και θα ενημερωνόμουν περισσότερο για μερικά από αυτά, πριν καταλήξω στην αγορά τους.

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι ο ερχομός ενός μωρού φέρνει μια γλυκιά αναστάτωση στο σπίτι και μια έντονη επιθυμία για αγορές. Πολλές αγορές, για πολλά πράγματα, άλλα χρήσιμα και άλλα όχι. Εγώ για παράδειγμα, ανήκω στις περιπτώσεις που το παράκαναν.

Και να οι ηλεκτρονικές συσκευές με κάμερα για να παρακολουθώ το μωρό μου, και να τα θήλαστρα, να τα δεκάδες μπιμπερό, να οι πιπίλες και οι αποστηρωτές πριν καλά καλά μάθω αν το παιδί μου θα μπορεί να τις δεχτεί στο στόμα του και να οι κουνουπιέρες για να μοιάζει το δωμάτιο βγαλμένο από παραμύθι. Πράγματα άχρηστα, αν με ρωτάτε και καθόλου χρήσιμα για τις πρώτες -ειδικά- μέρες.

Για αυτόν και μόνο τον λόγο λοιπόν, θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε να αγοράζετε βασικά πράγματα που έχετε άμεση ανάγκη και να αφήσετε τα άλλα για όταν έρθει το μωρό στο σπίτι.

Προέχει η ασφάλεια

Ναι! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται προέχει η ασφάλεια του παιδιού και θα πρέπει να επενδύσετε (ναι, να επενδύσετε) σε πράγματα που θα κάνουν πιο εύκολη και πιο ασφαλή τη μετακίνηση του παιδιού σας.

Εγώ, θα άλλαζα πολλά σε αυτό το κομμάτι και αν μπορούσα να διαλέξω ένα καρότσι σήμερα και ένα κάθισμα αυτοκινήτου θα ήταν αυτά της CYBEX. Θα έδινα πρώτα έμφαση στη λειτουργικότητα και στην καινοτομία που χαρακτηρίζει ένα παιδικό καρότσι και έπειτα στην εμφάνιση, που όπως θα δείτε κι εσείς παρακάτω, ούτε σε αυτό υστερούν αυτά τα καρότσια.

Πώς θα διαλέξετε καρότσι

Για να αποφασίσετε ποιο καρότσι θα διαλέξετε, θα πρέπει να σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας.

Αν είστε μια δραστήρια μαμά, τότε θα πρέπει να διαλέξετε ένα καρότσι για κάθε έδαφος. Αυτό θα διάλεγα κι εγώ. Μόλις είδα αυτό το καρότσι, το λάτρεψα!

Το e-PRIAM, το πρώτο ηλεκτρικό καρότσι της αγοράς είναι έξυπνο, εξαιρετικά καινοτόμο και επαναστατικό e-stroller, που υπόσχεται να κάνει τη ζωή γονέων λιγότερο κουραστική και ακόμη πιο διασκεδαστική. Το e-PRIAM δίνει τη δυνατότητα στη νέα μαμά (αλλά και τον μπαμπά) να κινείται εύκολα σε ανηφόρες και κατηφόρες, ενώ προσαρμόζεται στις ανώμαλες επιφάνειες όπως στην άμμο, στο χαλίκι ή στα λιθόστρωτα.

Πάντα να ελέγχετε την ηλικία που συνιστά ο κατασκευαστής για κάθε καρότσι πριν το αγοράσετε. Μην ξεχνάτε ότι το καροτσάκι που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι κατάλληλο για χρήση απο τη στιγμή που θα βγείτε από το μαιευτήριο.

Αν πάλι σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το καρότσι κάθε μέρα στην πόλη θα πρέπει να διαλέξετε ένα που θα προσφέρει άνετη μετακίνηση, πρακτικό και ειδικά σχεδιασμένο για τις καθημερινές μετακινήσεις στις μεγάλες πόλεις. Όπως για παράδειγμα το Melio Carbon. To εξαιρετικά ελαφρύ, εξαιρετικά μοντέρνο, εξαιρετικά βολικό -με βάρος μόλις 5,9 κιλά, καρότσι της CYBEX που είναι και το πιο ελαφρύ καροτσάκι μέχρι σήμερα, σχεδιασμένο ειδικά για τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη.

Το Melio Carbon διπλώνει με το ένα χέρι σε ένα αυτοστηριζόμενο πακέτο διαστάσεων μόνο 690 x 490 x 290 χιλ. -πολύ βολικό για τα μέρη με συνωστισμό, όπως το μετρό ή τα πολυσύχναστα καφέ. Το αναστρέψιμο κάθισμα επιτρέπει στο παιδί είτε να χαλαρώσει σε θέση φοράς προς τον γονέα είτε να απολαύσει τις εικόνες & τους ήχους της πόλης σε θέση φοράς προς τα εμπρός. Το Melio Carbon διαθέτει επίσης άνετο αφαιρούμενο μαξιλάρι, καθώς και πλάτη από ύφασμα mesh που ευνοεί την κυκλοφορία του αέρα αφήνοντας το δέρμα του παιδιού να αναπνέει.

Ασφάλεια + στιλ

Αφού βεβαιωθείτε για το καρότσι και το κάθισμα αυτοκινήτου που θα αγοράσετε για τις ασφαλείς βόλτες του παιδιού σας, θα έρθει και η ώρα να διαλέξετε το χρώμα που σας αρέσει. Επιλέξτε ανάμεσα στα τέσσερα διαφορετικά frames που υπάρχουν για τα καρότσια Priam & Mios της σειράς Platinum (εγώ λάτρεψα το Priam rosegold σασσί) και συνδυάστε το με την θέση καθίσματος, το βρεφικό κάθισμα και το πορτ μπεμπέ της επιλογής σας. Όλα διατίθενται σε μονόχρωμα σχέδια ή στα σχέδια των fashion συλλογών

Καρότσι PRIAM της σειράς CYBEX Platinum με το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου Cloud Z i-Size της σειράς CYBEX Platinum

Περισσότερες πληροφορίες για την CYBEX μπορείτε να βρείτε:

FB page https://www.facebook.com/cybexGR/ & στο Instagram cybex_global

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved