Κανένα παιδί δεν κακομαθαίνει από την πολλή αγάπη

Αυτό είναι αγάπη!

Νίκος Συρίγος
Κανένα παιδί δεν κακομαθαίνει από την πολλή αγάπη

Μεγαλώνοντας αυτό που μπορώ να ξεχωρίσω ολοένα και πιο εύκολα είναι τους ανθρώπους που δεν πήραν αγάπη. Φαίνονται από μακριά. Κάνουν «μπαμ»… Ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρούν. Δυστυχώς.

Νιώθω τυχερός. Απόλυτα τυχερός. Γιατί από την πρώτη στιγμή της ζωής μου μέχρι και σήμερα, τώρα, πήρα και παίρνω αγάπη. Μην τη θεωρείτε δεδομένη. Γι’ αυτό νιώστε τυχεροί όσοι την απολαμβάνετε. Πέραν της μάνας και του πατέρα μου, μεγάλωσα με μια γιαγιά που με αγάπησε πιο πολύ και από τη ζωή της… Μου έδωσε αγάπη να έχω και για περίσσευμα. Παίζαμε «ξερή» και κέρδιζα ακόμη και στην παρτίδα που θα είχε τέσσερις βαλέδες! Είπαμε. Αγάπη!

Έτσι μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω τα κορίτσια. Με αγάπη. Κι ας άκουγα συχνά-πυκνά «πρόσεξε μην τις κακομάθεις». Βλακεία…

https://www.instagram.com/p/ChuKrKYMOHW

Κανένα κακό δεν προκαλεί η αγάπη. Μόνο καλό. Η αγάπη καλομαθαίνει. Δεν κακομαθαίνει. Όποιος βάζει τη λέξη κακό πλάι στη λέξη αγάπη, έχει πρόβλημα. Και πρέπει να το λύσει.

Τα παιδιά μπορούν να ζήσουν χωρίς πολλά από αυτά που θεωρούμε απαραίτητα. Όχι όμως χωρίς αγάπη. Κι όσο περισσότερη αγάπη τους δώσεις τόσο περισσότερη θα δώσουν μεγαλώνοντας. Τόσο πιο δυνατά θα βγουν στην κοινωνία, στη ζωή. Τόσο περισσότερο θα απολαύσουν την αγάπη, τον έρωτα, τις σχέσεις. Όλα. Γιατί η αγάπη όταν μοιράζεται δεν λιγοστεύει. Πολλαπλασιάζεται.

Κανένας δεν κακομαθαίνει όταν τον αγαπάς πολύ. Αρκεί η αγάπη να μην μετριέται με… υλικά! Ή μόνο με υλικά. Αγάπη είναι η αγκαλιά, το φιλί, η ζεστασιά, η σιγουριά. Αγάπη είναι να ξέρει το παιδί σου ότι θα είσαι πάντα εκεί. Αγάπη είναι να παίρνει το μπράβο. Αγάπη είναι η υπομονή και η επιμονή. Αγάπη είναι ένα φιλί για καληνύχτα. Αγάπη είναι μια χαμογελαστή καλημέρα. Αγάπη είναι ο χρόνος που θα του δώσεις. Ένα pause από τα τηλεφωνήματα της δουλειάς για λίγο παιχνίδι. Αγάπη είναι να ακούς τα παιδιά σου. Ουσιαστικά όχι τυπικά. Προσπάθησα να το κάνω με τα κορίτσια. Όλα προσπάθησα να τα κάνω. Δεν τα κατάφερνα πάντα. Αλλά ξέρω, νιώθω ότι ξέρουν, νιώθουν ότι τις αγαπώ. Πολύ. Τόσο πολύ που τις έχω καλομάθει.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved