Τα καλοκαίρια του (χωρισμένου) μπαμπά απαιτούν… αποδείξεις

Κάπως έτσι, πρέπει να βρεις τρόπο για να αποδείξεις πρώτα στο παιδί σου και μετά στον εαυτό σου ότι δεν είσαι απλά… διεκπεραιωτής. Να αποδείξεις ότι παραμένεις μπαμπάς κι όχι περίπου μπαμπάς.

Νίκος Συρίγος
Τα καλοκαίρια του (χωρισμένου) μπαμπά απαιτούν… αποδείξεις
instagram @nikos_sirigos

Είναι δύσκολο να είσαι μπαμπάς. Και τρεις φορές πιο δύσκολο, λάθος, 1003 φορές πιο δύσκολο να είσαι χωρισμένος μπαμπάς. Γιατί έχεις μόνο υποχρεώσεις. Μην λέμε τα ίδια. Το καταλαβαίνεις όταν έρθει η ώρα μιας απόφασης. Της πιο απλής ή της πιο δύσκολης. Ψηφίζουν δύο. Μετράει η ψήφος του ενός. Της μαμάς. Κι όποιος σου πει για την περίφημη συνεπιμέλεια, πες του ότι ακόμη και στο λεξικό προηγείται η λέξη συνεννόηση. Άρα συνεπιμέλεια γιοκ, όχι ο δικαστής αλλά ο Θεός να την αποφασίσει.

Κάπως έτσι δοκιμάζεται η υπομονή σου, η αντοχή σου, η ψυχική σου ηρεμία και κυρίως η σχέση με το παιδί σου. Που καταλαβαίνει ότι είσαι όμηρος. Και τον όμηρο τον βλέπεις πάντα με συμπάθεια αλλά μέχρι εκεί. Για τα σοβαρά «θα ρωτήσω τη μαμά». Κι ας έρχεται σε σένα κάθε μήνα ο λογαριασμός… Ωραία φάση.

Κάπως έτσι, πρέπει να βρεις τρόπο για να αποδείξεις πρώτα στο παιδί σου και μετά στον εαυτό σου ότι δεν είσαι απλά… διεκπεραιωτής. Να αποδείξεις ότι παραμένεις μπαμπάς κι όχι περίπου μπαμπάς. Και για το παιδί και για σένα…

Και συνήθως τα καλοκαίρια είναι η εποχή αυτών των αποδείξεων. Για χίλιους λόγους. Ο κυριότερος; Γιατί είσαι εσύ και το παιδί στο μισό κομμάτι των διακοπών… Κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ούτε εκεί τι θα κάνετε, πώς θα το κάνετε και πότε θα το κάνετε κλάφτα Χαράλαμπε… Και Γιώργο… Και Κώστα… Και Νίκο.

https://www.instagram.com/p/ChuKrKYMOHW

Όσο το παιδί είναι μικρό θαρρώ πως μπορείς να καλύψεις λίγο αυτή την αδυναμία. Όσο μεγαλώνει, τις δικαιολογίες τις αντικαθιστάς με την απόλυτη αντίληψη των πραγμάτων. Δηλαδή: Ξέρεις αυτή είναι η κατάσταση και αυτά μπορούμε να κάνουμε… Συνεννοείσαι με τη μαμά; Όλα σούπερ. Δεν συνεννοείσαι; Αντίο ζωή. Και διακοπές…

Χαμένοι λοιπόν κι οι δύο. Εσύ και το παιδί. Κανονικά θα έπρεπε κι η μαμά αλλά κάποιες φορές, για κάποιους ανθρώπους το να κάνεις επίδειξη δύναμης φαίνεται καλύτερο από το να συνεννοηθείς με τον μπαμπά για το παιδί… Κι ας είσαι στο τέλος της διαδρομής εσύ ο χαμένος. Όχι από το παιδί ή τον μπαμπά. Από τον εαυτό σου. Γιατί αυτόν δεν μπορείς ποτέ να τον κοροϊδέψεις. Σε ξέρει και τον ξέρεις καλά… Συνεννοηθείτε. Κάποτε ερωτευτήκατε. Κι ας μην σας βγήκε.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved