Να φέρεσαι στις γυναίκες, όπως θες να φερθούν στην κόρη σου

Ακούω από παντού, με αφορμή το κύμα βίας κατά των γυναικών, ολοένα και συχνότερα «μεγαλώστε τα αγόρια σας σωστά»…

Νίκος Συρίγος
Να φέρεσαι στις γυναίκες, όπως θες να φερθούν στην κόρη σου

Δεν έχω γιο. Έχω κόρες.

Αλλά όλο αυτό δεν είναι μάχη μεταξύ αντρών και γυναικών. Δεν είναι θέμα που φταίει αυτός και δεν φταίει εκείνος. Δεν είναι θέμα που θα πρέπει να το φορτώσουμε κάπου για να… αράξουμε εμείς.

Είναι η μητέρα των μαχών. Ένας πόλεμος ανάμεσα στον άνθρωπο και το τέρας.

Και για να τελειώσουμε με τα τέρατα- επειδή είναι πολλά εκεί έξω- πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη. Όλοι. Εν προκειμένω αγορομπαμπάδες και κοριτσομπαμπάδες… Κι όχι μόνο για να μάθουμε κάτι στα αγόρια ή στα κορίτσια μας. Αλλά να μάθουμε στον εαυτό μας. Να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα. Να δείξουμε εμείς τον δρόμο.

Εσύ λοιπόν που είσαι κοριτσομπαμπάς… Φέρσου στις γυναίκες, όπως θέλεις να φερθούν στην κόρη σου. Φέρσου στη γυναίκα σου, στη σύντροφο σου, στη σχέση της μιας ζωής ή της μιας βραδιάς, της μιας ώρας, όπως θα ήθελες να φερθεί κάποιος στην κόρη σου.

Με σεβασμό και ειλικρίνεια. Μην πεις και μην κάνεις κάτι που δεν πρέπει. Μην προσπαθήσεις να επιβληθείς με τη σωματική δύναμη ή με τη βία. Μην πεις ψέματα. Μόνο αν είναι να κολακέψεις. Πολλές φορές ούτε για αυτό. Μην πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μην κάνεις κάποιον που δεν είσαι…

Να είσαι ο εαυτός σου.

Λάθος. Να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πάντα και παντού. Γιατί ακόμη και αν δεν πετύχει η σχέση, αν δεν είναι της μιας ζωής αλλά της μιας βραδιάς, εσύ θα έχεις κάνει το καλύτερο. Και μαζί με σένα, με τον κάθε εσένα, θα έχει φτιάξει κατά τι η κοινωνία…

Κι αν όλοι οι μπαμπάδες, όλοι οι άντρες, φερθούμε στα κορίτσια όπως θέλουμε να φέρονται οι άλλοι στα κορίτσια μας, αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Για όλους. Σκέψου το. Ειδικά αν είσαι χωρισμένος μπαμπάς. Άρα ξέρεις από λάθη… Και από πάθη.

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved