Το «θα είμαι πάντα εδώ» θέλει κότσια, αντοχές και θυσίες!

Να ελπίζεις, να εύχεσαι, να προσεύχεσαι να μην σε έχουν ποτέ τα παιδιά σου ανάγκη. ΠΟΤΕ

Νίκος Συρίγος
Το «θα είμαι πάντα εδώ» θέλει κότσια, αντοχές και θυσίες!

Στη νέα μας ζωή, η Έλενα δεν ζήτησε πολλά… Σοφό παιδί. Ήθελε απλά να «μείνεις κάπου κοντά μας». Ούτε εγώ είπα πολλά. Έκανα πράξη το «κάπου κοντά μας». Κι είπα «θα είμαι πάντα εδώ… Ένα τηλεφώνημα απόσταση…».

Πριν από μερικές μέρες η Έλενα έπαθε δηλητηρίαση… Ήταν Κυριακή πρωί όταν μου το είπε… Στο πρώτο, κλασικό τηλεφώνημα της μέρας… «Αγάπη μου πώς κοιμήθηκες…;».

– Μπαμπά όχι καλά… Έκανα εμετό τρεις φορές… Μάλλον με πείραξε κάτι…

Ήταν το μοναδικό Σαββατοκύριακο του χρόνου που καθόμουν. Κι είπα να πάω μια βόλτα κάπου, λίγο πιο μακριά… Για μια μέρα…
Το τηλεφώνημα άλλαξε το πλάνο. Ήταν αυτό το «ένα τηλεφώνημα απόσταση». Και η υπόσχεση που έπρεπε να γίνει πράξη. Σε λιγότερο από μια ώρα (η απόσταση δεν ήταν για λιγότερο από μία ώρα αλλά έγινε…) ήμουν εκεί.


https://www.instagram.com/p/CWeNEQOshXN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Χωρίς καν να το ζητήσει. Η Έλενα δεν ζητάει άλλωστε. Κι αν έχει πειθαρχήσει κάποιος από τους δυο μας καλύτερα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, είναι η Έλενα. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει…

Ακόμη όμως κι αν δεν το ζήτησε ή δεν θα το ζητούσε ποτέ, η αγκαλιά που μου έκανε με το που μπήκα σπίτι τα… είπε και τα έδειξε όλα! Κι όσο έκατσα μαζί της, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, αφού ο χρόνος δεν μετράει το ίδιο πια, δεν κουνήθηκε από αυτή την αγκαλιά… Και δεν ήταν η δηλητηρίαση, οι πόνοι στο στομάχι και η ανακατωσούρα που την έκανε να παραμείνει εκεί. Ήταν η απόδειξη (μάλλον) ότι «ο μπαμπάς είναι εδώ, όπως μου είπε…».

Άκου τώρα εσύ εκεί έξω… Μπαμπάς ή μαμά. Να ελπίζεις, να εύχεσαι, να προσεύχεσαι να μην σε έχουν ποτέ τα παιδιά σου ανάγκη. ΠΟΤΕ.
Αν όμως σε έχουν, να είσαι εκεί. Με όποιο τίμημα. Με όποιο κόστος. Από μία βόλτα μέχρι μια ζωή. Θέλει κότσια, αντοχή και θυσίες για να το κάνεις αλλά εδώ μιλάμε για το παιδί, για τα παιδιά σου. Άρα δεν χωράει συζήτηση.

Βλέπεις, τα παιδιά δεν τα ρώτησες ούτε για να παντρευτείς, ούτε για να χωρίσεις… Δεν τα ρώτησες καν για να τα φέρεις στον κόσμο. Οπότε φρόντισε για το μίνιμουμ, που στα μάτια, στο μυαλό και κυρίως στην ψυχή τους είναι το μάξιμουμ: Να είσαι εκεί όταν κι όποτε σε χρειαστούν. Κι ας μην στο πουν. Αν στο πουν μπορεί και να είναι αργά…

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved