Όλα όσα νιώθουν οι χωρισμένοι μπαμπάδες και ποτέ δεν θα σου πουν…

Οι άντρες είμαστε αυτό που λένε μπουνταλάδες. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν το πολυψάχνουμε. Αρκούμαστε στα λίγα και καλά.

Όλα όσα νιώθουν οι χωρισμένοι μπαμπάδες και ποτέ δεν θα σου πουν…

Όταν γινόμαστε μπαμπάδες απλά θέλουμε περισσότερα. Τα θέλουμε όλα. Για τα παιδιά μας. Και δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κάποιες φορές ξεχνάμε εντελώς τον εαυτό μας... Απλά τρέχουμε για να μην λείψει τίποτα.

Αν προκύψει ένα διαζύγιο, ένας χωρισμός, συνεχίζεις να τρέχεις. Ακόμη περισσότερο. Για να μην λείψει τίποτα αλλά και για να μην σου λείψουν. Τα παιδιά. Βλέπεις μετά το χωρισμό τα δικαιώματα εκμηδενίζονται και οι υποχρεώσεις εκτοξεύονται. Κι αν δεν ανταποκριθείς χάνεις. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Μέσα σε όλα τα δεινά που βιώνει ένας μπαμπάς μετά τον χωρισμό υπάρχει ένα όχι και τόσο κακό: Ότι αρχίζεις να βλέπεις προς τα μέσα σου. Εκεί που όσο τα θεωρούσες όλα δεδομένα δεν κοίταζες ποτέ. Οι ώρες μοναξιάς γίνονται ώρες περισυλλογής. Κοιτάς εντός σου. Και ψάχνεις. Ψάχνεις να βρεις τι πήγε λάθος. Ψάχνεις να βρεις τα πως και τα γιατί; Κυρίως ψάχνεις να βρεις πώς θα αντέξεις σε αυτή τη νέα πραγματικότητα…

Ποντάρεις στη δύναμη της συνήθειας. Αλλά πίστεψε με, το να αφήνεις το παιδί σου στην πόρτα και να φεύγεις ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ποτέ. Ούτε το να ζεις σε αντίστροφη μέτρηση. Και όταν την έχεις και όταν την αφήνεις… Τα έχουμε ξαναπεί.

Τι δεν έχουμε πει; Ότι το πρώτο βράδυ που έχεις αφήσει το παιδί δεν περνάει με τίποτα.

Ότι η εβδομάδα μετά την… εβδομάδα μαζί της έχει επτά Δευτέρες.

Ότι κάθε φορά που σκέφτεσαι τη λέξη διακοπές, πρέπει να σκεφτείς και τη λέξη… διακοπή. Γιατί μετά τις δικές σας διακοπές ή πριν θα πάει και με τη μαμά της… Άρα δεν θα τη δεις.

Και κυρίως ότι όταν σε πάρει τηλέφωνο πρέπει να δείξεις χαρούμενος και δυνατός. Μην σου πω ευτυχισμένος. Ενώ δεν είσαι…

Και μάλλον δεν θα είσαι ποτέ.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved