Τα πιο σημαντικά πράγματα που θα σου μάθει το δεύτερο παιδί σου

Αν νομίζεις ότι το δεύτερο παιδί δεν θα σου χαρίσει πρώτες φορές, κάνεις λάθος

Πατούλια Kατερίνα
Τα πιο σημαντικά πράγματα που θα σου μάθει το δεύτερο παιδί σου

Αν μόλις απέκτησες το δεύτερο παιδί σου ή αν ετοιμάζεσαι σύντομα να γίνεις μαμά για δεύτερη φορά, σου φέρνω νέα με τρία χρόνια εμπειρίας ως μαμά δύο κοριτσιών.
Μικρές σκέψεις που έκανα μετά τα τρία γενέθλια της μικρής μου κόρης σαν μια ανακεφαλαίωση για τα όσα έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Οι τύψεις που μπορεί να νιώθεις για τον χρόνο που δεν είναι αποκλειστικά δοσμένος στο δεύτερο παιδί, μιας και είσαι μοιρασμένη στα δύο, μπορούν να ξεπεραστούν μόνο αν σκεφτείς πόσο πιο έτοιμη μαμά είσαι όταν έρθει και το μικρότερο παιδί σου σπίτι.

Και δεν είσαι μόνο πιο έτοιμη μαμά, το δεύτερο παιδί σου θα σε κάνει να καταλάβεις πως είσαι καλύτερη μαμά, με λιγότερο άγχος, με εμπειρία και πιο έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία.


via GIPHY


Αυτό δεν σημαίνει πως θα είσαι πάντα cool με το μικρό σου παιδί. Οι τύψεις που θα νιώσεις κάθε φορά που το μικρότερο βλαστάρι σου θα χτυπάει, θα σπάει δάχτυλα, θα βάζει γύψο, θα είναι μεγαλύτερες από την αντιμετώπιση που είχες στο μεγάλο σου παιδί, το οποίο πιθανότατα είχε περίπου γυψώσει για να μην πέσει πουθενά, έτσι προληπτικά.
Το μικρότερο παιδί σου θα σε κάνει να καταλάβεις πόσο μεγάλη είναι η αγκαλιά σου, πόσα δάκρυα και γέλια μπορεί να χωρέσει και πόσο μεγάλη είναι η αγάπη που μπορείς να δώσεις, η αγάπη αυτή που κάποτε ορκιζόσουν πως δεν μπορεί ποτέ να σπάσει σε δύο κομμάτια.

Το μικρό σου το βλαστάρι θα σε κάνει να δεις ξεκάθαρα πως η αϋπνία που σε βασάνιζε με το πρωτότοκο ήταν απλά παιχνιδάκι και θα ξεπεράσεις και τα όρια κούρασης και τα όρια σου γενικά.

Θα εκτιμήσεις τους ανθρώπους που έχουν δίδυμα ή περισσότερα από ένα παιδιά. Γιατί ένα ίσον ένα! Αλλά δύο ισούνται με χίλια.


via GIPHY


Θα εκτιμήσεις την βοήθεια. Αν στο πρώτο σου παιδί ήσουν η σπαστική εκείνη μαμά που δεν άφησες κανένα να κρατήσει το μωρό σου, με το δεύτερο θα καταλάβεις πως το να ζητάς βοήθεια και να υπάρχει κόσμο να στην προσφέρει είναι σημαντική για να φροντίσεις δύο παιδιά με διαφορετικές ηλικίες και ανάγκες.

Kαι θα καταλάβεις τι πάει να πει αγάπη, μπόλικη αγάπη, από αυτή που το μικρό μωρό σου θα σου έχει σε βαθμό απερίγραπτο. Βλέπεις αυτή τη φορά, ο μπαμπάς θα είναι απασχολημένος με το μεγαλύτερο παιδί, κι εσύ θα έχεις όλο το χρόνο που θες για να κακομάθεις το μικρούλι σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved