Τα πέντε ΟΧΙ που πρέπει να πεις ως μαμά αυτό το τριήμερο και κάθε τριήμερο

Αγαπητή μαμά που ετοιμάζεσαι να (ξε)κουραστείς αυτό το τριήμερο, έχεις τα σέβη μου

Πατούλια Kατερίνα
Τα πέντε ΟΧΙ που πρέπει να πεις ως μαμά αυτό το τριήμερο και κάθε τριήμερο

Για άλλους πλησιάζει τριήμερο αλλά μια μαμά έχει ξεχάσει εδώ και καιρό λέξεις όπως Παρασκευή βράδυ, αργία, τριήμερο, Σαββατόβραδο. Παρ' όλα αυτά με μεγάλη διάθεση χιούμορ, δες τα ΟΧΙ που πρέπει να πεις αυτό το τριήμερο αλλά και κάθε τριήμερο.

Πες ΟΧΙ στο βαρύ φορτωμένο πρόγραμμα:

Τριήμερο αποχής από το σχολείο δεν σημαίνει πως πρέπει να επισκεφτούμε όλα τα παιδικά, παυλίτσα, βρεφικά θέατρα, τους παιδότοπους και επίσης δεν χρειάζεται να παίξουμε όλα τα αισθητηριακά παιχνίδια, να κάνουμε όσες χειροτεχνίες δεν κάναμε. Θυμήσου πως τα παιδιά χαρούν αυτές τις μέρες και χωρίς πολλά πολλά μόνο με πολλές πολλές αγκαλιές.

ΠΕΣ ΟΧΙ στις δουλειές του σπιτιού

Τα ρούχα θα σιδερωθούν από Τρίτη, οι τέντες θα πλυθούν μιαν άλλη Κυριακή, το παστίτσιο και ο μουσακάς θα σερβιριστούν μιαν άλλη Δευτέρα. Πάρε το χρόνο σου και δες το τριήμερο σαν ευκαιρία για ένα μεγάλο όχι στη μαγειρική και σε όσα σε κουράζουν έτσι κι αλλιώς καθημερινά.

Πες ΟΧΙ στην κλάψα για την αλλαγή ώρας:

Οκ, ώρα είναι θα αλλάξει, θα αλλάξει και το πρόγραμμα των παιδιών αλλά ας το παραδεχτούμε μεταξύ μας: είχαν το τέλειο πρόγραμμα και θα χαλάσει τώρα για μια αλλαγή στους δείκτες του ρολογιού; Κάνε υπομονή ως την άνοιξη και θυμήσου πως το δικό σου και το δικό τους βιολογικό ρολόι θα προσαρμοστεί ευκολότερα και γρηγορότερα από την γκρίνια σου.

Πες ΟΧΙ στα νεύρα:

Γιατί οι τάδε έφυγαν πάλι το τριήμερο, γιατί δουλεύεις ενώ οι άλλοι κάνουν χαλαρό τριήμερο, γιατί τα παιδιά αρρώστησαν λίγο πριν φύγεις για το τριήμερο. Όσο πιο χαλαρές είναι οι προσδοκίες σου για το τριήμερο, τόσο πιο ωραία θα περάσεις.

Και επιτέλους πες ΟΧΙ στους ενοχλητικούς:

Τριήμερο άκα long weekend δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις Playdate με τα ξαδέρφια, τους συμμαθητές, την μακρινή ξαδέρφη με τα τέσσερα παιδιά. Κι αν δουλεύεις μέσα στο τριήμερο και σκας για το που θα αφήσεις πάλι το παιδί, πες ΟΧΙ στο στρες και ζήτα απλά βοήθεια. Το έχεις!

Καλή ξεκούραση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved