To «στον γάμο μου δεν θέλω παιδιά» θυμίζει το «στο παιδικό πάρτι δεν θέλω ενήλικες χωρίς παιδιά»

Όχι, δεν είμαι η μαμά εκείνη που θέλει να πηγαίνει παντού με τα παιδιά της, αλλά τον αποκλεισμό των ανθρώπων με βάση το αν έχουν ή όχι παιδιά, ειλικρινά δεν τον κατανοώ.

Πατούλια Kατερίνα
To «στον γάμο μου δεν θέλω παιδιά» θυμίζει το «στο παιδικό πάρτι δεν θέλω ενήλικες χωρίς παιδιά»

Θα ξεκινήσω τη μαμαδίστικη τούτη γνωμούλα με την εξής παραδοχή: Στους γάμους, ειδικά στους γάμους στην περιφέρεια Αττικής που τα ζευγάρια δίνουν έναν σκασμό χρήματα για τη χρυσή καρέκλα των προσκεκλημένων τους, προσπαθώ και προτιμώ να δίνω το παρών άνευ τέκνων. Αρχικά, γιατί είναι κρίμα να καπαρώσουν μια καρέκλα δύο παιδιά που θα τρέχουν από το ξεκίνημα του μυστηρίου ως το τέλος κι έπειτα γιατί θα πρέπει να ανεβάσω και το ποσό του δώρου που θα κάνω- τίμια πράγματα.

Προφανέστατα, αν έχεις άτομο να κρατήσει το παιδί σου, κι εσύ θα περάσεις καλύτερα μόνη σε ένα γάμο, παρά κυνηγώντας τα βλαστάρια σου, τα οποία θα χάσουν και την ώρα ύπνου και την ώρα φαγητού- γενικά θα ξεμυαλιστούν.

Από την άλλη, η νέα μόδα των ζευγαριών που παντρεύονται είναι αυτή η υπενθύμιση πως τα παιδιά καλό θα είναι σπίτι ή το ακόμα πιο απαγορευτικό «Δεν επιτρέπονται παιδιά στον γάμο»!

Το πιο τρελό είναι δε, όταν η απαγόρευση έρχεται από ζευγάρια που πραγματοποιούν γαμοβάφτιση, οπότε το μόνο παιδί στο πάρτι, είναι το δικό τους. Εννοείται πως ο κανόνας της απαγόρευσης αφορά κατά κύριο λόγο, ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα απογόνους, οπότε έχουν μια μεγαλύτερη άνεση στο να απαγορεύσουν κάτι που δεν έχουν και να μην ξέρουν τον κόπο που απαιτεί το να βρεις άνθρωπο να κρατήσει το παιδί ή αν μιλάμε για μωρό, να βρεις τρόπο και να τιμήσεις το ζευγάρι και να μην νιώθεις τύψεις για το βρέφος που άφησες στο σπίτι.

Ξέρω τι θα πεις, δικός σου ο γάμος, θα τον κάνεις όπως θες, δεν υπάρχει λόγος για γκρίνια, να έρθετε και να περάσετε καλά κι εσείς κι αν δεν μπορείτε να μην έρθετε.

Μάλιστα.

Τις ίδιες δικαιολογίες έχουμε ακούσει και από νέους γονείς που από εκεί που έκαναν κολλητή παρέα με ζευγάρια και άλλους singles,μόλις φτάνουν τα γενέθλια του παιδιού τους, αποκλείουν όσους φίλους δεν έχουν παιδιά, γιατί τάχα δεν θα ήθελαν να έρθουν και τι δουλειά έχουν σε ένα παιδικό πάρτι.

Γενικά παιδιά, στα events που μας αφορούν και για τους ανθρώπους που αγαπάμε, καλό είναι να τους δίνουμε την επιλογή. Θες να φέρεις τα παιδιά σου στον γάμο; Κάντο. Θες να έρθουν οι φίλοι χωρίς παιδιά στο παιδικό πάρτι; Ρώτησέ τους αν θέλουν να έρθουν. Κανένας γάμος δεν χάλασε από προσκεκλημένο παιδί. Κανένα παιδικό πάρτι δεν πήγε στραβά από ενήλικα childless.

To ζητούμενο στα μεγάλα αυτά events είναι να περάσουμε καλά, όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς περιορισμούς.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved