Λαχταριστές χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά - Η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε (vid)

Mamatsita

Πεντανόστιμες χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά!

Λοιπόν, αν με ρωτήσεις, «Τι προτιμάς; Ένα πιάτο παπαρδέλες, ή ένα πιάτο χυλοπίτες;» να ξέρεις πως θα σου απαντήσω «φυσικά, ένα πιάτο χυλοπίτες !» Και ειλικρινά πιστεύω πως όταν οι Ιταλοί, ανακαλύψουν τις χυλοπίτες Βλάχα, με αυγά και φρέσκο γάλα, θα σταματήσουν να τρώνε παπαρδέλες!

Οι χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά είναι για μένα αυτό που πολύς κόσμος αποκαλεί comfort food κι εγώ φαγάκι! Κι έχει ακόμα δύο πλεονεκτήματα. Γίνεται με ελάχιστα υλικά και σε λιγότερο από μισή ώρα!!!

Αυτό κι αν είναι πλεονέκτημα.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα σκεφτείς μανιτάρια, σκέψου και χυλοπίτες!

Κι αν μετά από αυτό το video, φτιάξεις τη συνταγή μην ξεχάσεις να μου στείλεις σε μήνυμα, φωτογραφία στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.

Υλικά

500 γρ. χυλοπίτες Βλάχα
2 κ σ ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ φρέσκα μανιτάρια
αλάτι – πιπέρι
1 κ σ θυμάρι
1/3 κούπας λευκό κρασί
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες τριμμένο πεκορίνο
2 κ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διάβασε πώς γίνονται οι χυλοπίτες με μανιτάρια και μυρωδικά

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις χυλοπίτες και τις βράζω για 7 περίπου λεπτά.
    Στο μεταξύ
  • Κόβω τα μανιτάρια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρωματίζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο, σοτάροντας την για ένα περίπου λεπτό.
  • Αφαιρώ την σκελίδα από το σκεύος και προσθέτω τα μανιτάρια, αλάτι- πιπέρι και θυμάρι και τα σοτάρω για 5-7 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα σβήνω με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τις χυλοπίτες στα μανιτάρια, παίρνοντας τες μέσα από την κατσαρόλα κουταλιά κουταλιά μαζί με το νερό τους.
  • Προσθέτω το τριμμένο πεκορίνο, χαμηλώνω την φωτιά κι ανακατεύω τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνω την φωτιά πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύω ξανά
  • Σερβίρω με έξτρα τυρί και φρεσκοτρμμένο πιπέρι..


Σημείωση

Αν δεν έχεις κρέμα γάλακτος, χρησιμοποίησε μια κρέμα τυριού. Κι αν δεν έχεις κρέμα τυριού, πρόσθεσε μια κουταλιά από το νερό βρασμού σε κατίκι κι ανακάτεψε το καλά.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved