Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα

Να σου ΄χει έρθει η διάθεση να φτιάξεις ένα σοκολατένιο κέικ (συνήθως τ’ απόγευμα μου συμβαίνει αυτό) και να μην έχεις γάλα κι αυγά!

Mamatsita
Σοκολατένιο κέικ χωρίς αυγά και γάλα

Αντί ν’ αρχίσεις να ρωτάς και να παρακαλάς για το ποιος θα πεταχτεί μέχρι το σούπερ μάρκετ, (που αν είναι τα παιδιά σου θα σου απαντήσουν “άσε με τώρα βρε μαμά, βαριέμαι” ή αν είναι ο πατέρας των παιδιών σου θα σου απαντήσει “καιρός να κόψεις τα γλυκά”), κάτσε στον υπολογιστή, απευθύνσου στον φίλο σου τον goggle κι ευθύς αμέσως θα έχεις τις απαντήσεις στο ερώτημα “γίνεται κέικ χωρίς αυγά και γάλα;”. Γίνεται, γίνεται!

Κι είναι και πολύ νόστιμο παρακαλώ.

Για το σοκολατένιο, λοιπόν κέικ χωρίς αυγά και γάλα θα χρειαστείς:

sokolateniokeik 5

1 και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ σ σόδα μαγειρική
λίγο αλάτι
5 κ σ ηλιέλαιο
1 κ γλ βανίλια
1 κ γλ λευκό ξύδι
1 κούπα νερό
Κι αν θες και frosting, τότε θα χρειαστείς επίσης:
200 γρ νερό
1 κ σ κορνφλαουρ
250 γρ κουβερτούρα

Κοίτα τώρα πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία. Ειλικρινά σου εύχομαι να τα καταφέρεις (πλάκα κάνω)!!!

sokolateniokeik 1

Σ’ ένα πυρίμαχο φαρδύ σκεύος που θα ψήσεις το κέικ, ανακατεύεις αλεύρι, αλάτι, σόδα, ζάχαρη και κακάο. Φτιάχνεις τρεις λακουβίτσες και ρίχνεις στη μια το ξύδι, στην άλλη το ηλιέλαιο και στη τρίτη τη βανίλια. Από πάνω ρίχνεις το νερό κι ανακατεύεις μ’ ένα πιρούνι. Αυτό ήταν!!! Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.

Αν είσαι εντάξει ως εδώ και η επιθυμία σου για σοκολατένιο κέικ έχει εκπληρωθεί, τότε όλα καλά. Αν θέλεις και λίγο σοκολατένιο frosting για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, τότε κάνε και τα παρακάτω.

sokolateniokeik 4

Σ΄ ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με το κορνφλάουρ κι ανακάτεψε καλά. Ζέστανε αυτό το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια πρόσθεσε την κουβερτούρα που έχεις κόψει σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας την διαρκώς μέχρι να λιώσει.

Ρίξε το frosting αφού έχει κρυώσει το κέικ.

Με αγάπη
MamaTsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved