Νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές κοκκινιστές με ελιές

Την περίοδο της Σαρακοστής τα θαλασσινά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας και ένα από τα αγαπημένα πιάτα αυτής της περιόδου (και όχι μόνο) είναι οι σουπιές με σπανάκι.

Mamatsita
Νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές κοκκινιστές με ελιές

Οι σουπιές όμως είναι υπέροχα νόστιμες και κοκκινιστές με ελιές. Ένα εύκολο, νόστιμο, νηστίσιμο φαγάκι που πρέπει να δοκιμάσεις να το φτιάξεις, νηστεύεις δε νηστεύεις.

Υλικά
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 φύλλο δάφνη
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι – πιπέρι
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 λίτρο ζεστό νερό
250 γρ ελιές Καλαμών
ψιλοκομμένο μαϊντανό

κοκκινιστες σουπιες

Εκτέλεση:
Κόβω τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρω σε μια φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτω τις σουπιές, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω τη δάφνη και τα μπαχάρια, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την κανέλα και το νερό και σιγοβράζω για 20-25 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτω τις ελιές και το μαϊντανό.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Διαβάστε επίσης:
Νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές με σπανάκι, σέσκουλα και μυρωδικά

Μαμαδίστικο χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved