Η viral συνταγή του TikTok για τυρένια σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Yummy Yummy in my Tummy!

Mamatsita
Η viral συνταγή του TikTok για τυρένια σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

mamatsita.com

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ. Την έβλεπα να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και την είχα στο νου μου για κάποιες από τις ημέρες που η θερμοκρασία θα είχε πέσει αρκετά. Σήμερα είναι μια τέτοια μέρα.

Είναι εύκολη σουπίτσα . Έχει κρεμώδη υφή, δεν απαιτούνται πολλά υλικά και ..."σε μισή ώρα τρώμε!"😉

«Φτιάξε πουλάκι μου να φας» - Σουπίτσα για φοιτητές που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη φτιάξω. Φόρεσα λοιπόν το παλτουδάκι μου, πήρα την ομπρελίτσα μου και βουρ για μπρόκολο.

Στα υλικά δεν χρειάζεται να περιοριστείς καθώς μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε έξτρα λαχανικό διαθέτεις στη κουζίνα σου.

Λαχανικά που θα μπορούσαν να προστεθούν; Σκέφτομαι πατάτα, πράσο, κουνουπίδι και σέλερι. Θα μπορούσε να ετοιμαστεί και με κάποιο από αυτά, αλλά και γιατί όχι, με όλα αυτά μαζί.

Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα μπορείς να έχεις μια θρεπτική και αχνιστή σούπα στο πιάτο σου που μπορείς να σερβίρεις με έξτρα τσένταρ (πέρα από αυτό που υπάρχει ήδη μέσα στη σούπα) καθώς και με ψημένο στα γκριλ για μόλις 1-2 λεπτά ψωμάκι, επίσης πασπαλισμένο με τσένταρ αλλά και ρεγκάτο όπως ακριβώς έκανα κι εγώ.
Τέλεια σουπίτσα, ειδικά αν είσαι φαν του μπρόκολου.

Comfort food για μαμάδες που είχαν μια δύσκολη μέρα

https://www.instagram.com/reel/DEz4aPWsBVR/

Υλικά:

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ γλ πάπρικα
  • 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο
  • 70 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,2 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 3 κ σ τσένταρ τριμμένο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο

Bελουτέ σουπίτσα με πράσα και πατάτες - Εύκολη, νόστιμη και χωρίς κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτω εκεί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο .
  2. Τα σοτάρω ανακατεύοντας τα απαλά για 4-5 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω, Προσθέτω τα μπουκετάκια του μπρόκολου, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και τα μπαχαρικά. Πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
  4. Ανακατεύω και πάλι και σβήνω με το κρασί.
  5. Προσθέτω στη συνέχεια το ζεστό ζωμό, μισοσκεπάζω το σκεύος και χαμηλώνω τη φωτιά στη μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
  6. Μαγειρεύω για 10 – 15 λεπτά μέχρι καρότο και μπρόκολο να μαλακώσουν και η σούπα να χυλώσει. Στη συνέχεια σβήνω τη φωτιά, προσθέτω το τριμμένο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύω απαλά.
  7. Σερβίρω με έξτρα τσένταρ ή και με φέτες ψωμιού πασπαλισμένες από ένα μείγμα τριμμένου ρεγκάτο και τσένταρ, ψημένες στα γκριλ για 2 λεπτά μέχρι τα τυράκια να κάνουν κρούστα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
MamaTsita

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved