Υγιεινές συνταγές για παιδιά: Μακαρονάδα μπριάμ

Mamatsita

Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά θα φάνε όλα τους τα λαχανικά.

Το μπριάμ είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά αυτήν την εποχή. Όλα αυτά τα καλοκαιρινά λαχανικά, οι μελιτζάνες , τα κολοκυθάκια και οι πιπεριές που ψήνονται στο φούρνο με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο και μυρωδικά και γίνονται ένα πιάτο μέλι . Ή ένα “τουρλού μέλι” όπως έλεγε η μαμά μου το μπριάμ.

Παλιότερα θυμάμαι, που τα παιδιά μου περνούσαν τα λαχανικά από το μικροσκόπιο (όπως έκανα κι εγώ), έψηνα στο ίδιο ταψί και κανένα μπιφτεκάκι (όπως έκανε και η μαμά μου) για να μην έχουμε…γκρίνιες.

Τα παιδιά μου τώρα πια μεγάλωσαν και τα λαχανικά σερβίρονται χωρίς “φόβο” στο τραπέζι.

Για να μην “βαρεθούν” όμως το μπριάμ μου, που ετοιμάζεται πολύ πολύ συχνά όσο αυτές οι νοστιμιές είναι στην εποχή τους, μερικές φορές το κάνω μακαρονάδα. Εκεί να δεις χαρά!!!

Αυτή την συνταγή – παραλλαγή του μπριάμ σου δείχνω σήμερα.

Μπριάμ μακαρονάδα! Μεγάλη επιτυχία στο σπιτικό μας που γράφει ιστορία!

Υλικά:

  • 500 γρ. Ριγκατόνι με Χαρούπι
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό & βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ξεκινώ με τα λαχανικά. Κόβω τις μελιτζάνες σε κύβους, τα κολοκυθάκια σε παχιές ροδέλες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.

2. Βάζω τα λαχανικά στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ και προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, και τα φρέσκα μυρωδικά. Τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού.

3. Ρίχνω ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.

4. Ψήνω τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 περίπου λεπτά.

5. Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente.

6. Μόλις συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτό των λαχανικών, τα βγάζω από τον φούρνο και τους προσθέτω τα ριγκατόνι. Τα ανακατεύω όλα αυτά καλά και πασπαλίζω με την φέτα και το κεφαλοτύρι.

7. Ψήνω για 10 ακόμα λεπτά στον φούρνο, ή μέχρι το φαγάκι μου να αποκτήσει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved