Valentine's Day: Καρδιές σφολιάτας γεμιστές με κρέμα και μύρτιλλα

Mamatsita

Ιδανική πρόταση για πρωινό ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου την περίμενα και την γιόρταζα με τα όλα της (ρομαντικό δείπνο, κουτί σοκολατάκια, τριανταφυλλάκια κλπ κλπ) πριν κλείσω τα πρώτα … άντα και φυσικά πριν κάνω παιδιά.

Βλέπεις τότε τα έβλεπα όλα με ένα άλλο πιο… je t’ aime μάτι.Από τότε που πάτησα τα πρώτα…άντα και φυσικά από τότε που έκανα παιδιά τα πράγματα τα βλέπω μ’ ένα πιο … ρεαλιστικό μάτι.

Τόσο ρεαλιστικό που αν η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου συμπέσει με προγραμματισμένη μου έξοδο με τον mr. Papatsita μου… μέχρι και που ακυρώνεται.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως «εντός των τειχών», αυτήν την ημέρα την αφήνω να περάσει απαρατήρητη. Κάθε άλλο!

Σχεδόν τα πάντα εκείνη την ημέρα θα έχουν σχήμα καρδιάς και πινελιές κόκκινες.Από το πρωινό και τις κόκκινες κούπες για το γάλα, μέχρι τα μπιφτεκάκια σε σχήμα καρδιάς και τις κόκκινες χαρτοπετσέτες.

Έτσι για αλλαγή διάθεσης βρε παιδί μου. Και όπως φαντάζεσαι, οι δικοί μου Βαλεντίνοι το διασκεδάζουν και το ευχαριστιούνται.Για φέτος έφτιαξα αυτές τις γλυκές καρδούλες, τις γέμισα νοστιμιά και μ’ έναν πολύ εύκολο κι απλό τρόπο τις έκανα και λίγο παιχνιδιάρικες.

Θα τις εμφανίσω στο πρωινό κι είμαι σίγουρη πως θα τύχουν θερμής αποδοχής.Δες λοιπόν κι εσύ τι θα χρειαστείς για να τις ετοιμάσεις και να διασκεδάσεις τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους Βαλεντίνους της δικής σου καρδιάς.

Υλικά

Για 10 καρδιές θα χρειαστείς:

1 φύλλο σφολιάτα
150 γρ κρέμα τυριού
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
2 κ σ ζάχαρη άχνη
100 γρ αποξηραμένα μύρτιλλα (blueberries)
ξύλινα καλαμάκια
2 κ σ λιωμένο βούτυρο για επάλειψη

Εκτέλεση

Απλώνεις το φύλλο σφολιάτας και κόβεις με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Την σφολιάτα που θα περισσέψει, φυσικά και δεν την πετάς. Την ξαναπλάθεις και κόβεις κι άλλες καρδιές.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύεις την κρέμα τυριού με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και προσθέτεις τα μύρτιλλα.
Βάζεις στο κέντρο ενός φύλλου καρδιάς, ένα ξύλινο καλαμάκι, γεμίζεις με μια κουταλιά από το μείγμα και σκεπάζεις με δεύτερο φύλλο καρδιάς.Σφραγίζεις τις άκρες καλά με ένα πηρούνι. Τοποθετείς τις καρδιές σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφεις την επιφάνεια τους με το βούτυρο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι οι καρδιές σου ν’ αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.Μόλις έτοιμες, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και προσφέρεις.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved