Νηστίσιμη συνταγή για σπιτικά cinnamon rolls

Νηστίσιμη συνταγή για σπιτικά cinnamon rolls
Ρολάκια κανέλας Bigstock

Εύκολη και νηστίσιμη συνταγή για τα αγαπημένα ρολάκια κανέλας.

cinnamon rolls είναι αφράτα και πεντανόστιμα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι δημοφιλή ανά τον κόσμο και ειδικά τους μήνες με λίγο περισσότερο κρύο συνοδεύουν τέλεια μία αχνιστή κούπα καφέ.

Κάνοντας μικρές παραλλαγές στην κλασική συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμα cinnamon rolls για κάθε ώρα της η μέρας. Ακόμα και εάν δεν νηστεύετε, όμως, αυτή η συνταγή είναι μια πιο ελαφριά εναλλακτική για εσάς και τα παιδιά μίας και δεν περιέχει βούτυρο, γάλα και αυγά.

rolakia-kanelas.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / LAUREN GRAY

Πηγή συνταγής: minimalistbaker.com

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 25'

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 2 και ¼ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε τη μαργαρίνη και το γάλα αμυγδάλου. Ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά και έπειτα ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πριν κρυώσει τελείως το μείγμα, προσθέστε τη μαγιά και αφήστε την να ενεργοποιηθεί για δέκα περίπου λεπτά. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
  • Στη συνέχεια βάλτε στο μπολ τη μισή ποσότητα από το αλεύρι συνεχίστε το ανακάτεμα και έπειτα ρίξτε και την άλλη μισή. Ανακατέψτε ξανά. Η ζύμη θα είναι αρκετά κολλώδης. Συνεχίστε το ανακάτεμα και πλάστε την σε μία μπάλα.
  • Στη συνέχεια βάλτε στο μπολ λίγο ελαιόλαδο, βάλτε ξανά μέσα στην μπάλα με τη ζύμη και αφήστε να «ξεκουραστεί» σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της.
  • Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη ανοίξτε την με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αλλείψτε την επιφάνεια που έχετε ανοίξει με λίγη μαργαρίνη και προσθέστε από πάνω την ζάχαρη με την κανέλα. Τυλίξτε τη ζύμη από τη μία πλευρά στην άλλη και κόψτε την σε κομμάτια για να πάρετε τα cinnamon rolls.
  • Βάλτε τα cinnamon rolls σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved