Ιδέες για την Πρωτομαγιά από τη Φοίβη Λέκκα

Όσοι από εσάς δε φύγετε για μονοήμερη εκδρομή ή για τριήμερο εκτός Αθηνών, λόγω Πρωτομαγιάς, μπορείτε να «πιάσετε τον Μάη» στην πόλη, κάνοντας όμορφα πράγματα!

Ιδέες για την Πρωτομαγιά από τη Φοίβη Λέκκα

Πολύ ωραία ιδέα είναι μια οικογενειακή βόλτα σε όμορφα μέρη της Αθήνας, μιας και ο καιρός θα είναι σύμμαχός σας!

1stoa

Μία πρώτη επιλογή είναι η πανέμορφη βόλτα-στολίδι της πόλης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον λόφο του Φιλοπάππου και την Πνύκα και στη συνέχεια στην Αρχαία Αγορά, στο Θησείο και στο λόφο του Αρείου Πάγου με την υπέροχη θέα!

Μια άλλη επιλογή είναι να κατευθυνθείτε προς την παραλιακή και να απολαύσετε παραθαλάσσιες βόλτες! Μια πολύ ωραία ιδέα για περπάτημα είναι η διαδρομή από το Καβούρι ως το τέρμα του Λαιμού, για να απολαύσετε το μπλε του ουρανού και της θάλασσας σε μεγάλες δόσεις!

Μία ακόμα ονειρική βόλτα είναι αυτή μέχρι το Σούνιο. Μπορεί να είναι λίγο μακριά αλλά αξίζει για τη μαγευτική θέα από το Ναό του Ποσειδώνα αλλά και για όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσετε εκεί.

Μια άλλη ιδέα που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους είναι η εξόρμηση για πικ-νικ σε ένα από τα πάρκα της πόλης!

1loulou

Μερικές όμορφες επιλογές είναι ο Λόφος του Φιλοπάππου, το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και πιο βόρεια το Άλσος Βεϊκου, το Άλσος Συγγρού και το Άλσος Τατοϊου. Είναι ευκαιρία να κάνετε βόλτες και να χαλαρώσετε μες στο πράσινο και φυσικά να φτιάξετε μαγιάτικο στεφάνι με αγριολούλουδα! Τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα. Δεν έχουν συχνά αυτή τη δυνατότητα στην πόλη!

Τέλος, μια πολύ όμορφη και...λουλουδάτη επιλογή είναι η βόλτα στις Ανθοκομικές Εκθέσεις Κηφισιάς και Πειραιά!

1prwtomagiaaa

Όσοι μένετε στα βόρεια προάστια έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη βόλτα σας στην φημισμένη Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που πραγματοποιείται φέτος για 61η φορά, και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Θα μπορείτε να θαυμάσετε, να μυρίσετε αλλά και να αγοράσετε πολύχρωμα κι εξωτικά άνθη, καλλωπιστικά φυτά, μυρωδικά και βότανα. Επίσης στο Άλσος, λαμβάνουν χώρα ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα στην υπαίθρια κουζίνα, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:

http://kifissiaflowershow.gr/?page_id=507

Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος»
Ώρα: 10:00 πμ – 10:00 μμ
Έως 10/5
Συμβολικό αντίτιμο: 1,5 €

Όσοι, πάλι, είστε κάτοικοι των νοτίων προαστίων, δε θα μείνετε παραπονεμένοι μιας και λαμβάνει χώρα, για 5η χρονιά, η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά! Ευκαιρία για βόλτα και αγορές σε προσιτές τιμές!

Τιτάνειος Κήπος, Πλατεία Θεμιστοκλέους
Ώρα: 9:00 πμ – 21:00 μμ
Έως 17/5

Καλό μήνα να έχετε και να περάσετε όμορφα το τριήμερο!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved