Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην πόλη που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά εντελώς δωρεάν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω από το εργαστήριο «Ιστορία της τέχνης για παιδιά σε τρεις σταθμούς» στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, για παιδιά 6-12 ετών.

-------------------σάντρο-μποττιτσέλλι.-αλληγορία-της-άνοιξης.-1482.-πινακοθήκη-ουφίτσι.-sandro-botticelli-primavera-1482.-uffizi-galery.-public-domain image 3

Το Σάββατο 18/4, το εργαστήριο θα ασχοληθεί με την Αναγέννηση. Βλέποντας έργα σταθμούς αυτής της περιόδου, τα παιδιά θα συζητήσουν και θα αναλύσουν πώς κάθε καλλιτέχνης επηρεάστηκε από τους προηγούμενους δημιουργούς και πώς η ιστορία της τέχνης είναι τελικά μία συνεχής πορεία αλληλεπίδρασης, δεσμών και ρήξεων. Είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη και την ιστορία της.

Ώρα 11:00
Σχεδιασμός – Υλοποίηση : Κάτια Παπασπηλιοπούλου, Μαρία Παυλίδη
Χώρος: Πρώην Ιππόδρομος Φαλήρου. Πρόσβαση από τη Λεωφ. Συγγρού, στάση Ωνάσειο, και μετά μέσω της πεζογέφυρας της οδού Ευριπίδου. Από την παραλιακή μέσω της Εσπλανάδας.
Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108778396-8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org
Ελεύθερη είσοδος. Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνεδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30' πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Θα σας πάω τώρα στην αφήγηση του παραμυθιού «Το άγαλμα που κρύωνε» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, για παιδιά 5-12 ετών.

-------------------------155313 3

Την Κυριακή 19/4 ο Κενταυρούλης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προσκαλεί τα παιδιά να παρακολουθήσουν το Παραμύθι της Κυριακής. Η Νίκη Κάπαρη θα τους αφηγηθεί το παραμύθι «Το άγαλμα που κρύωνε» του γνωστού και αγαπημένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χρήστου Μπουλώτη και ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. Να είστε όλοι εκεί!

Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1
Τηλέφωνο: 213 214 4891
Ώρες: 11:00, 12:00
Διάρκεια: 50'

Είσοδος ελεύθερη για τα παιδιά και έναν συνοδό τους.
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Σειρά έχει ο διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που γίνεται για 3η χρονιά, για παιδιά 6-12 ετών!

---------------------------- imgsize 3

Το 2016 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει τα 30 του χρόνια και διοργανώνει διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ίδια την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016!

Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος, θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Τα παιδιά διαλέγουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και το ζωγραφίζουν! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν σε αγαπημένο τους υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο! Φυσικά όλα τα έργα θα έχουν την υπογραφή των μικρών ζωγράφων! Είναι ευκαιρία να βγάλουν τον καλλιτέχνη που κρύβουν μέσα τους!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία συμμετοχής εδώ:
http://www.cycladic.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3753&cnode=22&clang=0
Τα έργα των παιδιών πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

Για το τέλος άφησα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νέο Κινηματοθέατρο Έφη του Δήμου Περιστερίου.

-------------------------kin efi 3

Σάββατο, 18 Απριλίου, ώρα 17.30
Παράσταση μαριονέτας "Πινόκιο". Αστείρευτο γέλιο, αλλά και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους μέσα από τις περιπέτειες του γνωστού σε όλους Πινόκιο, από το θέατρο μαριονέτας Γκότση.

Κυριακή, 19 Απριλίου, ώρα 11.30
Παιδική παράσταση "Μ' ένα σπυρί σιτάρι". Το -πολύ γνωστό στο χώρο του παιδικού θεάτρου- Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο παρουσιάζει Ιστορίες για τη φύση από τον σπόρο μέχρι τον καρπό, με ζωντανή μουσική, τραγούδια και ζύμωμα επί σκηνής.

Διεύθυνση: Βασιλικών 6, Κηπούπολη
Τηλ: 2105779049

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved