Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Η καινούρια χρονιά ξεκίνησε με πολύ όμορφες επιλογές για τα παιδιά και τα Σαββατοκύριακα τους!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τα υπέροχα και πάντα πρωτότυπα εργαστήρια στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

-098767

«Παραμυθοκαμώματα της Αδικίας!» στις 17, 24 και 31/1
«Είναι αδικία! Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, πει, νιώσει αυτή τη λέξη! Έχει δίκιο η αδικία; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν το συναίσθημα της αδικίας μέσα από τη μυθοπλασία. Θα την εξερευνήσουν και θα προσπαθήσουν να την καταλάβουν με έναν διαφορετικό τρόπο, σε έναν διαφορετικό κόσμο, στον κόσμο των παραμυθιών!

«Μια βαλίτσα για το ταξίδι μου στο Νέο Χρόνο!» στις 18/1
Νέος Χρόνος έρχεται νέο ταξίδι ξεκινάει! Πόσο θα κρατήσει; 12 ολόκληρους μήνες! Με τέσσερις διαφορετικές εποχές! Κι αν μπορούσα να φτιάξω μια βαλίτσα με όλες τις επιθυμίες και τα όνειρα μου για το ταξίδι μου στο Νέο Χρόνο; Τι θα έβαζα μέσα; Τι κρατάω από το χρόνο που πέρασε; Τι πετάω; Τι καινούργιο προσθέτω; Ένα δημιουργικό εργαστήριο για τα παιδιά αφιερωμένο στον εαυτό τους, τις βαθύτερες επιθυμίες τους και όσα επιθυμούν να αλλάξουν το Nέο Χρόνο που μπήκε!

Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 ετών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 €
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
210 92 18 329

Τώρα θα σας πάω στο πολύ ενδιαφέρον δωρεάν περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!» για μικρούς κηπουρούς 5-12 χρονών στο Πάρκο Τρίτση.

-0098987

Στο πρόγραμμα που πραγματοποιεί η «ΕΔΡΑ» μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβάλλοντος και φυτικής παραγωγής, μέσω, βιωματικών εφαρμογών, παιχνιδιών και δράσεων στον υπέροχο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Μεταξύ άλλων, θα γνωρίσουν τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και τις χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, τη βιολογική καλλιέργεια, τον κύκλο του νερού και τη σημασία του. Έτσι θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος όχι θεωρητικά αλλά ερχόμενα τα ίδια σε επαφή με τη φύση και δοκιμάζοντας το ταλέντο τους στην κηπουρική! Στο βάθος τα περιμένει...ένας κήπος για παιχνίδι και δημιουργική έκφραση!

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»
Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura
Κάθε Κυριακή στις 11.00
Είσοδος: δωρεάν
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ.2105901243, 6942056334, email: arts.edra@gmail.com. Url: www.edra-coop.gr.

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικού Προγράμματος: κα. Μπουκουβάλα Ευδοκία

Για το τέλος άφησα το δωρεάν θεατρικό εργαστήριο για εφήβους 12-17 χρονών που διοργανώνει το Σχολείου Παιχνιδιού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

-08689687

Το εργαστήριο έχει ως στόχο να καλλιεργήσουν οι έφηβοι τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να διευρύνουν τους κώδικες επικοινωνίας τους και να εκφραστούν με έναν άλλο τρόπο, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα με συνομηλίκους τους και να μάθουν να αποδέχονται τα διαφορετικά μέλη της ομάδας και να συνεργάζονται μαζί τους χωρίς να ελλοχεύει ανταγωνισμός. Και φυσικά θα τους δοθεί η δυνατότητα στο τέλος να παρουσιάσουν το δικό τους σκηνικό δρώμενο, αποτέλεσμα συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, έμπνευσης και φαντασίας!

Σάββατο 24/01/2015
Πρόγραμμα:
Α' μέρος : Ώρες: 11.00-13.30
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Β' μέρος: Ώρες: 14.00-15.00
Παρουσίαση Σκηνικού Δρώμενου
«ΕΓΩ-ΕΣΥ-ΕΜΕΙΣ...ΜΑΖΙ»
Είσοδος: δωρεάν
Αριθμός συμμετεχόντων: 50
Δηλώσεις συμμετοχής έως 19/01/2015
Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΗ σειρά προτεραιότητας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης,
Λεπενιώτου 8, Ψυρρή
www.sxoleiopaixnidiou.gr

1)Τηλεφωνικά:2103235462 (καθημερινά 10.00-14.30)
2)ή Μέσω Email: info@sxoleiopaixnidiou.gr,στο οποίο να αναφέρονται:

Α)Ονοματεπώνυμο και ηλικία παιδιού
Β)Τηλ.Επικοινωνίας
Γ)Ονοματεπώνυμο γονέα

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved