Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Έχουμε δύο εβδομάδες να τα πούμε και μου λείψατε! Ο Νοέμβρης έφτασε κιόλας στα μισά του-ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα- και τα παιδιά έχουν πολύ ωραίες επιλογές για να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τις θεματικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια που συνεχίζονται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής».

345346456
122432423434

Στις 15/11 η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια μικρή συναυλία «Τσέπης» με μία ή δύο φωνές και τη συνοδεία πιάνου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όμορφη μουσική από μονωδούς και μουσικούς σε ένα νέο σκηνικό, στο νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.
Ώρα 12:00
Είσοδος ελεύθερη

Στις 16/11 τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Ένα παραμύθι με Φως».

Πρόκειται για ένα παραμύθι με ηλιαχτίδες, αντανακλάσεις και σκιές, φώτα και χρώματα της ημέρας αλλά και της νύχτας, που έχει για ήρωες μια οικογένεια μπουκαλιών, καθένα με το μοναδικό του Φως!

Ώρα 11:30
Είσοδος ελεύθερη. Συμμετοχή με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Έφη Φουρίκη, εικαστικός - παιδαγωγός τέχνης.

Κέντρο Επισκεπτών ‐ Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα
Πληροφορίες: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

Θα σας πάω τώρα στην εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

456

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Τους παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο απ' τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων και εστιάζει στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από προσώπου γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;
Όλα αυτά παρουσιάζονται στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου, ως μια εικονική περιπέτεια που κόβει την ανάσα και θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!
http://vimeo.com/110354629

Σαβ&Κυρ 13:30, Τετ-Κυρ 17:30
6€ για τους ενήλικες, 4€ για τα παιδιά
Από 7 ετών και πάνω
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469600

Για το τέλος άφησα το βιβλίο «Ο πετεινός λάλησε...το κοτέτσι ξύπνησε!» από τις εκδόσεις Ίτανος, για παιδιά από 4 ετών.

976

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας πετεινός να λαλήσει, για να ξυπνήσει ένα ολόκληρο κοτέτσι. Τι γίνεται όμως όταν το λάλημα του πετεινού μετά βίας ακούγεται? Μπορούν οι κότες να κάνουν επανάσταση και να φέρουν τα πάνω κάτω? Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία γραμμένη με χιούμορ, που δείχνει στα παιδιά πως αυτός που φαίνεται δεν είναι απαραίτητα και ο πιο δυνατός και πως πολλές φορές μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που μοιάζουν αδύνατα και που ούτε καν φανταζόμαστε. Αρκεί να το πιστέψουμε.

Ο πετεινός λάλησε...το κοτέτσι ξύπνησε!
Κείμενο: Έλενα Κατσαντώνη-Σηφάκη
Εικονογράφηση: Ηρακλής Φοβάκης
Εκδόσεις Ίτανος, 2014
σελ.21, € 12

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved