Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Το κουδούνι χτύπησε, το σχολείο ξεκίνησε και τα παιδιά θα έχουν πλέον ελεύθερο χρόνο κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Έτσι, μπορεί ο χρόνος για να κάνουν πράγματα που τα ευχαριστούν να είναι περιορισμένος αλλά σημασία έχει να είναι ποιοτικός.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τη φανταστική ιστορία «Το ταξίδι της Κυμοθόης» τις Κυριακές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με δωρεάν είσοδο.

Kymothoi EAM 2

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά 5-12 χρονών να γνωρίσουν την ομορφιά της αρχαιολογίας μέσα από μια φανταστική ιστορία που έγραψε και αφηγείται η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στη θάλασσα της Νάξου μέσα από την αφήγηση και τα τραγούδια με τη συνοδεία τη λύρας του μουσικού Νίκου Ξανθούλη.

Ημερομηνίες: Κυριακές 14, 21, 28/9 και 5, 12, 19/10/14
Ώρα: 11:30 έως 12:30
Τόπος Διεξαγωγής: Συλλογή Χαλκών, Αίθουσα 39
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Εξάρχεια-Νεάπολη
Πληροφορίες: 213214 4891
Είσοδος: δωρεάν. Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Θα σας πάω τώρα στην παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Σκούφης στην κατασκήνωση» στον Πολυχώρο MABRIDA στο Κορωπί.

PARASTASH-KOYKLO8EATROY-T 3

Ο μοναδικός αυτός για τα ελληνικά δεδομένα χώρος δημιουργήθηκε από την οικογένεια Σοφιανού, τους πρώτους διδάξαντες κουκλοπαίχτες στην Ελλάδα.
Πρόκειται να στεγαστεί εκεί το πρώτο μουσείο Κουκλοθεάτρου και να φιλοξενηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα κουκλοπαραστάσεων μες στη χρονιά για όλη την οικογένεια.

Πρώτη και καλύτερη η ιστορία του Σκούφη! Ο Σκούφης με τον σκύλο του Παταπούφ και με τον φίλο του το Φάνη αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στο δάσος και στήνουν την σκηνή τους δίπλα σε ένα ποτάμι. Όμως, ανακαλύπτουν πως εξαφανίζονται αδιάκοπα πράγματα γύρω τους και όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του μικρού σκύλου Παταπούφ. Είναι όμως έτσι; Η περιπέτεια στην κατασκήνωση θα πάρει μια πολύ αναπάντεχη τροπή.. Ευκαιρία για κυριακάτικη έξοδο για όλη την οικογένεια αλλά και εξοικείωση των παιδιών με τη μαγική τέχνη του κουκλοθεάτρου!

Παραστάσεις: 14/9, 28/9 και 12/10 στις 12:00 μ.μ.
Είσοδος: 5 €
Διάρκεια παράστασης: 55'
Για παιδιά από 3 έως 8 ετών
Πολυχώρος MABRIDA, Αγίου Γεωργίου και Ελαίας, Κορωπί
Τηλ.: 2106620805-6

Άφησα για το τέλος τα πάντα δημιουργικά εργαστήρια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για παιδιά από 3 έως 12 χρονών.

CHILDRENS MUSEUM 3

Τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών θα ανακαλύψουν θαλασσινά υλικά και θα δημιουργήσουν το δικό τους κολάζ με άμμο (Σάβ. 13/9 και Κυρ. 14/9, 11 π.μ., 12 μ., 1 και 2 μ.μ. Είσ.: € 7), ενώ τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών θα γνωρίσουν έθιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από διάφορα μέρη του κόσμου (Κυρ. 14 και 21/9, 12 μ. Είσ.: € 8).
Δώστε τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη χρονιά με δημιουργικότητα και φαντασία!

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, 210-3312995-6

Αυτό ήταν για σήμερα! Καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε μικροί και μεγάλοι!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved