Βιβλία και καλοκαιρινά εργαστήρια αποκλειστικά για τα παιδάκια μας!

Καλώς σας βρήκα! Οι ζέστες έχουν μπει για τα καλά!

Βιβλία και καλοκαιρινά εργαστήρια αποκλειστικά για τα παιδάκια μας!

Aπό την Φοίβη Λέκκα
Σήμερα θα ξεκινήσω με το συναρπαστικό βιβλίο «Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος» της Μαρίας Αγγελίδου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ist

Το βιβλίο αυτό -που τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο βιβλίου γνώσεων 2013 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου-αποδεικνύει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο πως η Ιστορία δεν είναι μόνο ένα βαρετό μάθημα αποστήθισης στο σχολείο. Η συγγραφέας βάζει τον πόλεμο να μιλάει σε πρώτο πρόσωπο -ως αυτόπτης μάρτυρας- και να αφηγείται στα παιδιά τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα, της μάχης των Θερμοπυλών, της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της μάχης στα Γαυγάμηλα. Και το κάνει με τρόπο πολύ παραστατικό, με λόγο που κυλάει αβίαστα, με πολύ χιούμορ και ευαισθησία. Η πολύ ζωντανή όσο και «σκοτεινή» εκπληκτική εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό.

Τα παιδιά διαβάζοντας την ιστορία θα μάθουν τα γεγονότα έχοντας ταυτόχρονα την αίσθηση ότι γίνονται μέρος ενός συναρπαστικού παραμυθιού. Θα καταλάβουν πως στον πόλεμο και γενικά στη ζωή όλα έχουν δύο πλευρές, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και την αξία της άλλης πλευράς πέρα από τη δική μας.

Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος
Κείμενο: Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012
€ 9.90, σελ.88

Θα σας πάω τώρα σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το δωρεάν εργαστήριο «Τέχνη χωρίς όρια» για παιδιά με και χωρίς αναπηρία, ηλικίας 9-14 χρονών.

stegipaidi2

Ο εικαστικός καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός Timothy Lomas, υπεύθυνος του εργαστηρίου, θα δουλέψει με τα παιδιά χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά για να δημιουργήσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από την παράδοση διαφορετικών πολιτισμών αλλά και τη σύγχρονη τέχνη. Παιδιά με και χωρίς αναπηρία θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έργα με θέματα που θα επιλέξουν τα ίδια με στόχο να προετοιμάσουν τη δική τους εικαστική έκθεση, την οποία θα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, στις 27/6. Το εργαστήριο βασίζεται στη φιλοσοφία της αποδοχής αλλά και την πίστη ότι τα παιδιά που παίζουν και δημιουργούν τέχνη ομαδικά μαθαίνουν και να ζουν αρμονικά μαζί. Μάθετε στα παιδιά σας να συνυπάρχουν και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα απ'όπου κι αν προέρχεται!

Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Δευτέρα 23 - Παρασκευή 27 Ιουνίου, 16:30 – 19:30
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο education@sgt.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το 213 017 8290 και 213 017 8002 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στέγης) ή/και το 211 8009876
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Άφησα για το τέλος τα διαδραστικά διήμερα «Απόδραση από τον Κόκκινο Πλανήτη» στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

planitario paidi1

Τα παιδιά μεταφέρονται στο έτος 2030 και στην πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη. Αποτελούν μέλη της δεύτερης διεθνούς επανδρωμένης αποστολής που πάει στον Άρη. Δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη και γι' αυτό θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν στις αντίξοες συνθήκες του πλανήτη. Στην διάρκεια της αποστολής όμως ενημερώνονται για μία μεγάλη καταστροφή που απειλεί την αποικία τους! Πρέπει να βρουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στη Γη χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και τις γνώσεις τους! Θα καταφέρουν να αποδράσουν από τον Άρη και να σωθούν;
Αν τα παιδιά σας έβγαλαν μόλις τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού ή την Α΄ Γυμνασίου και ονειρεύονται ταξίδια στο Διάστημα, κλείστε τους θέση! Θα ανακαλύψουν τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει ένα τέτοιο ταξίδι, θα μάθουν τις βασικές αρχές της μηχανικής μέσα από εργαστήρια και πειράματα και θα κατασκευάσουν ρομπότ και τον υδροπύραυλο που θα τα γυρίσει πίσω στη Γη!

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Ημέρες / ώρες: 16-17/6, 19-20/6, 23-24/6, 26-27/6, 30/6-1/7, 3-4/7, 7-8/7, 10-11/7, 14-15/7, 17-18/7, 9 π.μ.-4.30 μ.μ.
Είσ.: € 20
Δηλώστε συμμετοχή στο 2109469681

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα και δημιουργικά το υπόλοιπο της εβδομάδας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved