Πασχαλινές εξορμήσεις για τα παιδιά μας από την Φοίβη Λέκκα

Καλώς σας βρήκα! Ήρθαν οι διακοπές του Πάσχα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους!

Πασχαλινές εξορμήσεις για τα παιδιά μας από την Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με τη συναρπαστική διαδραστική έκθεση «"Επιταχύνοντας" την Επιστήμη», στο Ίδρυμα Ευγενίδου για παιδιά από 10 χρονών.

Pod4-12

Είναι μια έκθεση που δημιούργησε το CERN και έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών σε όλη την Ευρώπη. Μοιράζεται εντυπωσιακές ανακαλύψεις για την εξέλιξη του Σύμπαντος, παρουσιάζοντας τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του σπουδαιότερου ερευνητικού κέντρου στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά του με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο, μέσα από πειράματα, διαδραστικές εικόνες αφής, παιχνίδια και έξυπνα καθημερινά παραδείγματα. Απολαύστε μαζί τους αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην αρχή του Σύμπαντος και στην ... καρδιά της ύλης!

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
210 9469600
Από 12 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2014
Δωρεάν είσοδος
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο

site3

Θα συνεχίσω με τα άκρως ενδιαφέροντα πασχαλινά εργαστήρια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου!

Τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών βάφουν αβγά με διάφορα χρώματα και επιδίδονται σε αβγοδρομίες (Μ. Πέμ. 17/4) και φτιάχνουν μια λαμπάδα για τους νονούς και τις νονές τους (Μ. Σάβ. 19/4). Τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών δημιουργούν πασχαλινά αβγά σε βιτρό και τα διακοσμούν (Μ. Πέμ. 17/4) και κατασκευάζουν το δικό τους χρωματιστό φαναράκι για την Ανάσταση (Μ. Σάβ. 19/4). Δώστε τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο!

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Τηλ: 2103312995
Είσ.: € 7, για δύο παιδιά € 6, για 3 παιδιά και άνω € 5. Άνεργοι: έκπτωση 50%

Άφησα για το τέλος την «Tαινία Lego», ένα animation που ξεχωρίζει και δεν πρέπει τα παιδιά με τίποτα να χάσουν!

pegasus LARGE t 1581 106226701 type12635

Ο εργάτης κατασκευών Έμετ, μια τυπική μινιατούρα Lego, θεωρείται ύστερα από μια σειρά συμπτώσεων ηγέτης της αντίστασης ενάντια στα σχέδια ενός προέδρου-δικτάτορα, ο οποίος σκοπεύει να συγκολλήσει μόνιμα ολόκληρο το Lego-σύμπαν.

Πρόκειται για μια ταινία έξυπνη, διασκεδαστική και με σαρκαστικό χιούμορ, που αποτίει φόρο τιμής στο αγαπημένο παιχνίδι που την ενέπνευσε και ταυτόχρονα κλείνει το μάτι σε πολλά κινηματογραφικά κλισέ. Επιστρατεύοντας ευρηματικότητα και φαντασία μιλάει για πολύ σημαντικά θέματα όπως η ατομική ελευθερία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και η κοινωνία της κατανάλωσης. Και το κάνει με τρόπο εμπνευσμένο και ελκυστικό για τα παιδιά. Μια ταινία που θα απολαύσετε μικροί αλλά και μεγάλοι!

https://www.youtube.com/watch?v=lPnY2NjSjrg

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Πάσχα! Καλή Ανάσταση σε όλους!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved