Βιβλία, εργαστήρια και σινεμά! Τα παιδιά μας έχουν πολλές επιλογές!

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με το εξαιρετικό βιβλίο «Αντίο Καλτσούλη» του Benjamin Chaud από τις εκδόσεις Κόκκινο για παιδιά από 4 χρονών.

Βιβλία, εργαστήρια και σινεμά! Τα παιδιά μας έχουν πολλές επιλογές!
Kaltsouli cover internet

«O Καλτσούλης είναι το κουνέλι μου. Μου είναι πραγματικά άχρηστος. Είναι πια καιρός να'χω φίλους όπως τα άλλα παιδιά.»
Τη μέρα που ο μικρός αφηγητής της ιστορίας αποφασίζει
να αποχωριστεί τον Καλτσούλη, τον πηγαίνει βαθιά μέσα στο δάσος.
Στο δρόμο, θα προσπαθήσει να του πει αντίο αλλά στην πορεία θα διαπιστώσει πως είναι πολύ πιο δύσκολο απ'όσο φανταζόταν...

Ο Benjamin Chaud μας δίνει, μέσα από την τρυφερή αυτή ιστορία και την ξεχωριστή, πολύ ζωντανή εικονογράφηση του, το πορτρέτο ενός πανέξυπνου αγοριού, που είναι κάτι ανάμεσα στο Μικρό Νικόλα και τον Τσάρλυ Μπράουν. Τα παιδιά θα καταλάβουν πως κάποιος τα καταφέρνει πάντα καλύτερα αν έχει δίπλα του αληθινούς φίλους . Και οι αληθινοί φίλοι μένουν δίπλα μας ακόμα κι αν τα χρόνια περνάνε και μεγαλώνουμε. Πολλές φορές καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικοί είναι για εμάς και πόσο μόνοι νιώθουμε χωρίς αυτούς μόνο όταν τους χάσουμε. Γιατί όσο τους έχουμε τους θεωρούμε δεδομένους και πάντα μένουμε σε αυτά που μας ενοχλούν..

Αντίο Καλτσούλη
Κείμενο και εικονογράφηση: Benjamin Chaud
Μετάφραση: Γιώργος Κουραβέλος
Εκδόσεις Κόκκινο, 2011
13.90€, σελ.36

Θα συνεχίσω με τις δράσεις στην «Παραμυθούπολη» στο Σινέ Παράδεισος στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Τα παιδιά πάνε σινεμά», κάθε Σαββατοκύριακο από τις 8/2 ως τις 15/3.

thumbnail

Η «Παραμυθούπολη» είναι μια πόλη όπου οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να τα δουν και να τα κάνουν όλα με ημερήσιο εισιτήριο μόνο 3€! Σε τέσσερις διαφορετικούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα μπορούν να δουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, παραστάσεις μαριονέτας, παραστάσεις Καραγκιόζη αλλά και μαγείας, να ασχοληθούν με το θεατρικό παιχνίδι, να πάρουν μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αποκριάτικων κατασκευών, να τραγουδήσουν καραόκε και να κάνουν μαθήματα ice skate!

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις: «Το περιβόλι της χαράς και της λύπης», «Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα», «Η Μυλωνού», «Τα τρία γουρουνάκια», «Ένας παράξενος μουσικός», «Αισώπου κόμιξ» και «Το κορίτσι που ζητούσε μια βελόνα, μια απλή βελόνα». Όσο για τις ταινίες, θα προβάλλονται οι εξής: « Πήτερ Παν στη χώρα του Ποτέ», «Μαγικό δάσος», «Ο μικρός βασιλιάς: περιπέτεια στη ζούγκλα», «Ο πλανήτης των θησαυρών» και ο «Ο Τζάστιν και οι Ιππότες». Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
http://cine-paradisos.blogspot.gr/p/2013.html και ξεχωρίστε τα δικά σας αγαπημένα!

ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός
Τηλ: 210 49 60 955

Άφησα για το τέλος το αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι «Zoom στη μεταμφίεση» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

201437148352e295f6c59693.09115890

16.2.2014: «Η προσωπίδα της Μπούλας ή του Γενίτσαρου της Νάουσας...στο πρόσωπό μου!»

23.2.2014: «Μια στιγμή από το καρναβάλι. Να' μαι κι εγώ!»

Τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο της ζωγραφικής και της γλυπτικής από το αρχαίο προσωπείο στη σύγχρονη μάσκα, θα γνωρίσουν έθιμα αποκριάτικα και θα φτιάξουν τις δικές τους αποκριάτικες κατασκευές!

MOYΣEIO EΛΛHNIKHΣ ΠAIΔIKHΣ TEXNHΣ
Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα
T. 210 3312 621 & 210 33 12 750
Ώρες: 10.00-12.00 για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α΄ Δημοτικού, 12.30-14.30 για παιδιά Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού
Κόστος συμμετοχής: για ένα δίωρο εικαστικό εργαστήριο: 8 €, έκπτωση 12 % στα 2 εργαστήρια: 14 €

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved