Ενας κόσμος για τα παιδιά μας! Παραμύθια, χρώματα, δράσεις, μουσικές! Ολα τα έχει η εβδομάδα που έρχεται!

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα... ταξιδέψουμε από την Εθνική Πινακοθήκη και το εργαστήρι της  μέχρι την εκπαιδευτική ρομποτική και από παραστάσεις για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά έως τις Παραμυθοκόρες με τους τολμηρούς της ήρωες! 

Ενας κόσμος για τα παιδιά μας! Παραμύθια, χρώματα, δράσεις, μουσικές! Ολα τα έχει η εβδομάδα που έρχεται!

Της Φοίβης Λέκκα

Θα ξεκινήσω με το δωρεάν εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού!

gluptothiki

Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο χώρο της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Άλσος Στρατού στο Γουδί. Μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και τη συνεργασία, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα χρώματα, το σχέδιο, θα ζωγραφίσουν και θα δημιουργήσουν κατασκευές με διάφορα υλικά. Θα έρθουν σε επαφή με τη φύση, θα κάνουν φίλους και θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση τους. Μιας και θα είστε στο χώρο, μπορείτε να επισκεφτείτε και την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της Εθνικής Γλυπτοθήκης (Σάββατο: 9π.μ. με 4μ.μ. ). Ευκαιρία λοιπόν για μια σαββατιάτικη βόλτα μαζί με τα παιδιά σας μέσα στο πράσινο! Θα περάσετε καλά κι εσείς κι αυτά, συνδυάζοντας τη βόλτα με την επαφή τους με την τέχνη.

Άλσος Στρατού, Γουδή
Είσοδος από Λεωφόρο Κατεχάκη (Λεωφ. Π. Κανελλόπουλου)
Tηλ. 210 7235 937-8, 210 7709 855
Σάββατο 11:00-14:00
Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Μιχάλης Μαδένης
Είσοδος ελεύθερη

Συνεχίζω με το δωρεάν εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-12 χρονών στο Μουσείο Ηρακλειδών!

robot

Η εκπαιδευτική ρομποτική πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, τα οποία δουλεύουν σε ομάδες, χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Η χρήση της βοηθάει τόσο τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών όσο και τη συναισθηματική. Αν τα παιδιά σας τα εξιτάρει η τεχνολογία, θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής και να μάθουν να φτιάχνουν το δικό τους ρομπότ, τότε αυτό είναι το κατάλληλο μέρος!

Ηρακλειδών 16, Θησείο
Πληροφορίες –Κρατήσεις: κα Ελένη Νομικού τηλ: 2103461981, κιν: 6947277697
26 Ιανουαρίου 2013, 11:30-13:00
Είσοδος ελεύθερη

Τώρα, θα πάμε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών -από αυτές που μας έχει συνηθίσει- , το εργαστήρι «Στον κόσμο του ρυθμού, με ένα παραμύθι» για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά 6-9 χρονών.

ixoi

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ' της κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινήσει...Πώς μπορεί ένα παραμύθι να γίνει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε ακούοντα και βαρήκοα / κωφά παιδιά; Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», όλα τα παιδιά συναντιούνται σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο, με μοναδικό στόχο να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν από κοινού. Γιατί όλα μιλούν τη γλώσσα του σώματος, θέλουν να κάνουν φίλους και λαχταρούν να παίξουν, να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα και να δημιουργήσουν.

Η αφήγηση του παραμυθιού, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, δίνει το «ρυθμό». Μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, τα παιδιά παίζουν, κινούνται και βιώνουν τη δράση. Μέσα από το θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωντανεύουν το παραμύθι και δίνουν τη δική τους εκδοχή. Τι τροπή θα έπαιρνε άραγε η ιστορία αν οι ήρωες αποφάσιζαν διαφορετικά; Την τελευταία μέρα τα παιδιά προσκαλούν γονείς και φίλους στην παράσταση που ετοίμασαν όλα μαζί!

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Tις Κυριακές 26 Ιανουαρίου, 2, 9 & 16 Φεβρουαρίου και 9, 16, 23 & 30 Μαρτίου 2014
12:00-14:00, τηλ: 213 017 8002
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
Κόστος συμμετοχής: 56€ (και για τις οχτώ συναντήσεις του κύκλου)
Προϋπόθεση: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 8 συναντήσεις του κύκλου

Άφησα για το τέλος τις Παραμυθοκόρες που αφηγούνται ιστορίες για τολμηρούς ήρωες στο χώρο τέχνης Βρυσάκι!

paramithokores

Μη φωνάζεις! Δε σε φοβάται κανείς!
Σκοτεινές λίμνες με τρομερούς δράκους, υγρές σπηλιές με μοχθηρά τέρατα και άγρια δάση με κακούς λύκους. Και όμως υπάρχουν κάποιοι που δε φοβούνται και τολμούν να πάνε ως εκεί και να τα βάλουν μαζί τους. Ούτε εσείς να φοβάστε! Να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε!

Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα
Σάββατο 25/01 στις 17:00
Τηλ κρατήσεων: 210 3210 179
Είσοδος: Η χαρά σας στο καπέλο

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα. Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved