Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για παιδιά από την Φοίβη Λέκκα

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με το πολύ ξεχωριστό βιβλίο των Ramona Badescu και Benjamin Chaud «Ο Πομελό μεγαλώνει» από τις Εκδόσεις Κόκκινο, που σας προτείνω ανεπιφύλακτα.

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για παιδιά από την Φοίβη Λέκκα
Pomelo cover internet

O Πομελό είναι ένα μικροσκοπικό ροζ ελεφαντάκι που όταν καταλαβαίνει ότι ψήλωσε λίγους πόντους, αρχίζει ν' αναρωτιέται για χίλια δυο πράγματα. Ένα βιβλίο εύστοχο και συγκινητικά αληθινό, στο οποίο κάθε μικρό παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του αλλά και κάθε γονιός το παιδί του. Αποτυπώνει, με πολύ ανάγλυφο τρόπο και μια πολύ εμπνευσμένη και ζωντανή εικονογράφηση, τις απορίες, τους δισταγμούς, τις αμφιβολίες αλλά και τα διαφορετικά συναισθήματα των παιδιών καθώς μεγαλώνουν. Βλέπουν τα πράγματα να αλλάζουν και αυτές οι αλλαγές τα τρομάζουν και τους δημιουργούν επιφύλαξη. Ο,τιδήποτε άγνωστο πάντα προκαλεί φόβο και ανασφάλεια. Αλλά και μεγάλη περιέργεια.

Τα παιδιά θα καταλάβουν ότι το να φύγει κάποιος από τα γνώριμα μονοπάτια και να μπει σε καινούρια, αυτό σημαίνει να μεγαλώνει. Είναι συναρπαστικό και συνάμα δύσκολο. Μεγαλώνω σημαίνει ανακαλύπτω και μαθαίνω να αγαπάω καινούρια πράγματα, καταλαβαίνω πολλά περισσότερα, κάνω επιλογές, συμφιλιώνομαι με αυτά που με φοβίζουν, είμαι έτοιμος για νέες εμπειρίες. Ποτέ όμως δε θα φτάσω στο σημείο να τα ξέρω και να τα καταλαβαίνω όλα. Όσο μεγαλώνω συνεχίζω να μαθαίνω και να αλλάζω κι αυτό είναι το ωραίο. Και η περιπέτεια δεν τελειώνει ποτέ.

Ο Πομελό μεγαλώνει
Κείμενο: Ramona Badescu
Εικονογράφηση: Benjamin Chaud
Μετάφραση: Γιώργος Κουραβέλος
Εκδόσεις Κόκκινο, 2011
13,90 €, 44 σελ.
«Από 4 χρονών»

Θα συνεχίσω με την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «ΚουκλοπαίΖΟΥΜΕ» από την ομάδα Πράσσειν Άλογα για μικρούς και μεγάλους στον Ελληνικό Κόσμο.

unnamed

Πρόκειται για μια μεγάλη αναδρομική έκθεση με κούκλες από παραστάσεις της βραβευμένης ομάδας «Πράσσειν Άλογα», από το 1998 μέχρι σήμερα, στo πλαίσιo του αφιερώματος στα 15 χρόνια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας. Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάνω από 100 κούκλες σε διάφορα μεγέθη και με πολλαπλές τεχνικές αλλά και σκηνικά, κοστούμια, μάσκες και παιχνίδια. Μ'αυτό τον τρόπο θα γνωρίσουν το καλλιτεχνικό έργο της ομάδας που συνδυάζει ευφάνταστα το χορό του σώματος του ηθοποιού και της κούκλας και θα «ταξιδέψουν» σε ένα κόσμο μαγικό, γεμάτο φαντασία και πρωτοτυπία. Κι όλοι έχουμε ανάγκη τέτοια ταξίδια!

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Έως 31 Ιανουαρίου 2014
Εισιτήριο: 3 ευρώ
Ώρες λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου»
Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00 – 13:30
Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή: 10:00 – 18:00

Άφησα για το τέλος το «Ψυχρά και Ανάποδα», την ταινία που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας animation στις πρόσφατες Χρυσές Σφαίρες!

bestmoviewalls Frozen 16 2560x1600

Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα ξεκινά για ένα επικό ταξίδι μαζί με τον σκληροτράχηλο ορεσίβιο Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Sven, με σκοπό να βρει την αδελφή της Έλσα, οι παγερές δυνάμεις της οποίας έχουν καταδικάσει το βασίλειο του Arendelle σε αιώνιο χειμώνα. Αντιμετωπίζοντας καθ' οδόν καιρικές συνθήκες σαν εκείνες του Έβερεστ, απόκοσμα ξωτικά και έναν ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο, τον Όλαφ, η Άννα και ο Κριστόφ μάχονται ενάντια στα στοιχεία της φύσης σε έναν αγώνα δρόμου για να λύσουν τα μάγια και να σώσουν το βασίλειο.

Η ταινία είναι μεταφορά του κλασσικού παραμυθιού «Η Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διανθισμένη με μπόλικο χιούμορ, λιγότερο σκοτεινή, με πολλή δράση και απολαυστικούς χαρακτήρες. Ιδανική έξοδος για όλη την οικογένεια! Μπορεί να παγώσετε από το κρύο αλλά το χιούμορ μόνο παγωμένο δεν είναι! Θα γελάσετε και θα χαρείτε αυτό το ταξίδι με την ψυχή σας!

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved