Καλή χρονιά με υπέροχες πολιτιστικές προτάσεις για τα παιδιά μας!

Γεια σας! Καλώς σας βρίσκω τη νέα χρονιά! Εύχομαι να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχισμένες στιγμές με αυτούς που αγαπάτε!

Καλή χρονιά με υπέροχες πολιτιστικές προτάσεις για τα παιδιά μας!

Θα ξεκινήσω με την παράσταση θεάτρου κούκλας «Folklore Fantasies» από το βραβευμένο Κρατικό Κουκλοθέατρο της Βάρνας στο Εργαστήρι «Μαιρηβή».

F1030013

Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς λόγια, βασισμένη στη βουλγαρική παράδοση, όπου καθημερινά αντικείμενα και κούκλες αποκτούν ζωή και μας μεταφέρουν σε έναν απρόβλεπτο, φανταστικό κόσμο! Γρήγορες εναλλαγές, αυτοσχεδιασμοί και παραδοσιακή μουσική συνθέτουν ένα θέαμα διαφορετικό από τα άλλα. Σπεύστε!

Θέατρο «Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο : 6942420062
Ημερομηνίες και ώρες των παραστάσεων: 3/1 στις 9μ.μ., 4/1 στις 5 μ.μ.& 9μ.μ. και 5/1 στις 3μ.μ.
Εισιτήριο 10 ευρώ, μειωμένο και παιδιά 8 ευρώ, ομαδικό 7 ευρώ
Διάρκεια:60 λεπτά

Θα συνεχίσω με την πολύ επιτυχημένη παράσταση «Λάχανα και Χάχανα - The Musical» στο Θέατρο Κάππα!

laxana

Αφορμή γι'αυτήν ήταν τα πολύ έξυπνα και διασκεδαστικά τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη που έχουν αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά. Ο ίδιος έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο και με τη συνεργασία της Αποστολίας Παπαδαμάκη δημιούργησαν ένα πρωτότυπο σύγχρονο μιούζικαλ, γεμάτο δράση, γέλιο, φαντασία και πολύ τραγούδι! Μιλάει για δύο φαινομενικά αντίθετους πόλους: την Τέχνη και την Τεχνολογία, και πώς αυτοί συγκρούονται ή συνομιλούν κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά από το τραγούδι και το παιχνίδι! Δώστε τους την ευκαιρία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χριστάκη, Ελίνα Μαντίδη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Αμβράζης, Κωνσταντίνος-Κάρολος Αρμένης, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Αρης Μπαλής, Ντένης Μακρής, Αλεξάνδρα Χασάνι
Χορεύουν: Μαριάνθη Γκογκάκη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Αναστάσης Καναρίδης, Γιάννης Καρούνης
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ, Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ. 210 8831068
Κυριακή: 11.00 π.μ.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Ενήλικες: 10€, Παιδικό: 8€

Θα σας πάω τώρα στο αγαπημένο εργαστήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Πόσα μουσεία χωράνε σ'ένα μουσείο;», που τον Ιανουάριο επισκέπτεται την Tate Modern!

paulklee

Τα παιδιά 4-5 χρονών θα ταξιδέψουν στο βροχερό Λονδίνο και θα νιώσουν κάτω από τα πόδια τους τους πορσελάνινους σπόρους από ηλιοτρόπια του Ai Weiwei, θα ζεσταθούν από τον ήλιο του Olafur Eliasson και θα ακούσουν το ηχητικό κολλάζ του Bruce Nauman, ταξιδεύοντας και με τις πέντε αισθήσεις τους. Στο τέλος, οι εκθέσεις του Paul Klee και της Mira Schedler που φιλοξενούνται τώρα στην Tate Modern θα τους εμπνεύσουν για να φτιάξουν έργα τέχνης βασισμένα στα γεωμετρικά σχήματα, το παιχνίδι των χρωμάτων και την τεχνική του κολάζ!
Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
Κυριακή 26/1, 11:30-13:00, 10€ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Mε την Αντωνία Βέλλιου & την Δέσποινα Σακελλαρίου
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Για το τέλος άφησα το πρωτότυπο εργαστήρι του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας «Παραμυθοκάμωμα: ο Γιάννης που δεν ήξερε το Φόβο!»

mouseio

«Σαν τι μοιάζει ο φόβος καλέ πατέρα;», ρωτούσε ο Γιάννης, ένα αγόρι που δε φοβόταν ποτέ και τίποτα! Προκειμένου λοιπόν το φόβο να γνωρίσει, ο Γιάννης δρόμο θα πάρει και δρόμο θ' αφήσει... Θέλετε να ταξιδέψουμε μαζί του στα πιο τρομακτικά μέρη; Σαν το Γιάννη, χωρίς φόβο; Ένα δημιουργικό εργαστήρι, αφιερωμένο στους Γιάννηδες και όχι μόνο, βασισμένο σε λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι, με σκοπό να γνωρίσουμε το φόβο αλλιώς!
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου
7/1/13 , 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Ηλικίες: 5 έως και 12 χρονών
Είσοδος: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1μ.μ.)

Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Ως τότε να είστε καλά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved